Събота, 03 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

Долна Оряховица празнува днес

  03.09.2022 08:36
Долна Оряховица празнува днес

Вторият град в община Горна Оряховица днес има празник и след двегодишно ковидно прекъсване долнооряховчани ще могат да се съберат и повеселят заедно.

През целия ден в двора на Етнографския музей ще има панаир на занаятите с участието на майстори от общината и региона. Изложението е от 10.00 до 16.00 часа и в него ще могат да се видят накити и аксесоари от копринена дантела, пъстра шевица, етно бижута, блестящи мъниста или мека вълна – все прекрасни подаръци за дома и любимите хора от празничния ден. Ще се включат майсторите Маргарита Бонева – совалкова (брюкселска) дантела, Снежана Златарска – плъсти и плетене с царевична шума, Кремена Димитрова – совалкова дантела, везба и плъсти, Елка Маслянкова – бродерия, Стефания Димитрова – студен порцелан и тъкане с мъниста, Иван Маринов – българска бродерия, Димитрина Найденова – фриволите, Искра Илиева – етно бижута, Бистра Николова – царевична шума и плъсти и др.

В 10 часа на новите спортни игрища започва волейболен турнир, като финалите и награждаването трябва да са около 13 часа.

В 19 часа е официалното откриване на празника и веднага след това започва концерт на „Мери Бойс Бенд”.

Денят на Долна Оряховица ще приключи с празнична заря, чието начало ще е в 21:30 часа.

Честит празник, Долна Оряховица!


Ключови думи
Долна Оряховица празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати