Понеделник, 28 Nov 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Козаревец” и „Няма такъв отбор” спечелиха Първи градски турнир в Долна Оряховица

  29.08.2022 10:34
„Козаревец” и „Няма такъв отбор” спечелиха Първи градски турнир в Долна Оряховица

Отборът на Козаревец отнесе купата на победителя от Първия градски турнир по футбол на малки вратички в Долна Оряховица. На финала футболистите от Козаревец, водени от капитана си Даниел Божанков, победиха с 4:2 „Левски” от Караманово с капитан Георги Тодоров. В малкия финал за бронзовите медали отборът „88” от Горна Оряховица се наложи над „Аляска фишинг”, съставен от долнооряховчани.

В турнира при мъжете се включиха 7 отбора, които започнаха в две предварителни групи. Първите два от всяка група играха полуфинали, за да определят двете финални двойки. Голмайстор на турнира стана Велико Сапунджиев от Караманово, а неговият съотборник Денис Адилев бе обявен за най-добър вратар. Признание за най-добър играч на турнира спечели Тодор Ранчев от Козаревец.

Три отбора си оспорваха медалите при децата. Те играха в обща група всеки срещу всеки, като накрая първите два отбора се срещнаха и във финал за златните медали. Първото място спечели „Няма такъв отбор” от Долна Оряховица, втори останаха момчетата на ФК „Ботев” от Дебелец, а трети са „Шампиони” също от Дебелец.

Голмайстор при децата е Георги Георгиев от домакините, най-добър вратар е Калоян Станчев от „Ботев”, а съотборникът му Калоян Семерджиев бе обявен за най-полезен играч на турнира.

Победителите при мъжете освен купата и медалите получиха и премия от 200 лева. 100 лева беше наградата за втория, а третият отбор си получи обратно таксата за участие.

Специални награди имаше за децата от Долна Оряховица и Дебелец, както и за победителите при мъжете. Те получиха сладки изкушения от Bobby's Sugar House.

Първи градски турнир в Долна Оряховица бе организиран от младежката организация „За добро”, създадена преди два месеца с идеята да възроди спортния и културния живот във втория град на общината. Съорганизатор е Кметство Долна Оряховица с помощта на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.


Ключови думи
Долна Оряховица футболен турнир
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати