Събота, 27 Авг 2022
            
Горна Оряховица Общество

Празник с книжки, лакомства и специални гости получиха първокласниците и най-четящите деца на Долна Оряховица

  27.05.2022 14:52
Празник с книжки, лакомства и специални гости получиха първокласниците и най-четящите деца на Долна Оряховица

Специален празник за първокласниците и най-четящите си деца организираха в Библиотеката на НЧ „Христо Козлев” в Долна Оряховица. Библиотекарката Ралица Величкова посрещна в царството на книгите най-малките ученици на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с класен ръководител Юлия Пушкарова и учителят им от занималнята Наталия Вачева. За организацията помогна дарител, родом от Долна Оряховица, който осигури подаръци за децата – книжки и лакомства, и дари на самата библиотека ваучер за книги на стойност 200 лева. Поводът е Денят на буквите - 24 май, завършването на учебната година и най-важното предстоящата лятна ваканция.

Това е най-хубавото време в детския живот, но никога не забравяйте между игрите да отваряте и книжките, препоръчаха им специалните гости. Децата се запознаха с човек, който не само обича да чете, но и самият той създава книги. Писателят Явор Перфанов им прочете един от своите разкази и заедно с децата откриха поуката – всяко добро среща друго добро. Бъдете палави, но намирайте време за книгите и най-важното – бъдете добри, каза Перфанов на малките си слушатели. Управителката на книжарница „Хеликон” във Велико Тръново Стефка Чернева пък влезе в ролята на Пипи дългото чорапче и разказа историята на създаването на книгата. Тя подари на всички хлапета читателски дневници и обеща да се върне наесен, за да обсъдят заедно най-интересните книги, прочетени през лятото.

Книжка имаше за всеки от първокласниците. А специален подарък получиха най-четящите деца, посещаващи Библиотеката. Ралица Величкова връчи най-новото издание на братя Мормареви на Александър Манафов, Дария Николова, Десислава Мутафова и Виктория Иванова, а ваучер за книги получиха учителките на първокласниците.

Празникът продължи със своята вкусна част – кетъринг, приготвен от общинския съветник шеф Севдалин Кръстев и торта от Елица Гавазова от хотел „Амбарица”. Децата пък не пропуснаха да благодарят за жеста с песни.


Ключови думи
Долна Оряховица Библиотека
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати