Четвъртък, 30 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Кметовете на Долна Оряховица и испанското градче Периана обсъдиха възможности за партньорство

  27.07.2021 10:56
Кметовете на Долна Оряховица и испанското градче Периана обсъдиха възможности за партньорство

Кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев беше на посещение в Испания по покана на кмета на град Периана Рафаел Торубия. Контактът между двете градчета и организацията на пътуването стана с помощта на Българо-испанския културен център „Естрея“, чийто основател е долнооряховчанката Петя Кирилова.

Периана е градче с размерите на Долна Оряховица, близо до Малага в Андалусия. Основният поминък е отглеждането на маслини и производството на зехтин. Идеята за културно и институционално сътрудничество се приема много добре и от двете страни. Като в скоро време испанците ще върнат визитата и ще посетят Долна Оряховица.

Освен с кмета Рафаел Торубия, Йордан Байчев обсъди идеята и със заместник-кмета по културната политика на града Палома Диаз. Долнооряховският кмет бе приет и от заместник кмета по културните въпроси на гр. Ронда - г-жа Алисия Лопез. Ронда е един от градовете-паметници в Андалусия, които привличат много любители на културния туризъм. Би било добре да се осъществят връзки между испанския град и Велико Търново или Пловдив, има какво да се научи от Ронда, смята Байчев.

Очаквам в бъдеще отношенията между нашите два града да се развиват, което ще допринесе за културното и икономическото им обогатяване. Изказвам специални благодарности на Българо-испанския културен център „Естрея“, без които това посещение нямаше да се състои, каза още кметът на Долна Оряховица.


Ключови думи
Долна Оряховица Испания Йордан Байчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати