Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Пътешествието през времето в Музея в Долна Оряховица започна със средновековните войни

  15.08.2020 19:59
Пътешествието през времето в Музея в Долна Оряховица започна със средновековните войни

Първото събитие от поредицата „Забавни съботи в Етнографския музей в Долна Оряховица” привлече много семейства с деца, които заедно се забавляваха и същевременно научиха нови неща за средновековната ни история. Темата на първата среща в Музея беше „Нападатели и отбранители”, като децата се запознаха със средновековните оръжия и техники за отбрана и нападение. Макети на оръжията от миналото представи Йордан Карастоянов, а хлапетата имаха възможност да гръмнат с някое от оръдията на миниатюрната средновековна артилерия, разположена в двора на Етнографския музей в Долна Оряховица.

Поредицата „Забавни съботи в Етнографския музей в Долна Оряховица” е продължение на 6-годишната традиция на Исторически музей – Горна Оряховица да представя по забавен и привлекателен начин, най-вече за децата, историята на нашия край в забавни летни срещи. Тази година за първи път летните музейни занимания са изнесени извън общинския център. Исторически музей – Горна Оряховица и Кметство – Долна Оряховица организират поредица атрактивни събития, които започнаха със средновековните оръжия. Следващата събота темата ще е месене на обредни хлябове.

Цената на семейния билет е 2 лева. Единственото задължително условие е дете да води фамилията в музейните приключения.

История, забавление, щастливи деца. Възраждане на долнооряховската общност. Това са целите, които си поставят организаторите на съботното пътешествие във времето в Долна Оряховица.


Ключови думи
Долна Оряховица Етнографски музей Семейни съботи в музея
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати