Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

В Етнографския музей в Долна Оряховица днес ще месят обредни хлябове

  22.08.2020 09:04
В Етнографския музей в Долна Оряховица днес ще месят обредни хлябове

Втората част от поредицата „Забавни съботи в Етнографския музей 2020” ще се състои днес и е посветена на хляба. Етнографският музей в Долна Оряховица ще  е домакин на всички деца и родителите им, които искат да се забавляват, но и да научат нещо от историята и традициите.

Теменуга Йорданова – уредник в Исторически музей Горна Оряховица ще покаже и разкаже какво е просфорен печат. Заедно с музейния етнограф участниците в съботното забавления ще открият символиката в обредните хлябове и ще могат да изработят своя хлебна просфора.
Историята на градчето Долна Оряховица и етнографията на региона пък са представени чрез две експозиции в Етнографския музей. Таблата на изложбата „Нашият музей през вашия поглед” пък представят рисунки на участници в първото издание на поредицата „Забавни съботи”.

Поредицата „Забавни съботи в Етнографския музей 2020”, която се организира от Исторически музей – Горна Оряховица и Кметство Долна Оряховица, включва четири събития, всяко от които ще представи по занимателен начин различни теми от миналото. Първата среща беше миналата събота и беше посветена на средновековните оръжия и битките в миналото.

Втората част от поредицата е на 22 август, 2020 (събота) от 10 до 16 ч. и семейният билет е 2,00 лв. Това всъщност значи, че всяко дете може да доведе когото и колкото иска от своите близки, за да преживеят заедно един хубав и полезен ден.


Ключови думи
Етнографски музей Долна Оряховица обредни хлябове просфора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати