Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Хванаха долнооряховчанин да шофира надрусан

  02.11.2021 10:35
Хванаха долнооряховчанин да шофира надрусан

Трима водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на Районните управления в  Горна Оряховица, Павликени и Елена.

Снощи в 23,35 ч. в Долна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «Мицубиши», управляван от 21-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на марихуана. Той е отказал кръвна проба.

Същата сутрин в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 22-годишен от същия град. При проверка за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис и амфетамин. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа.

Срещу двамата са започанти бързи производства.

При обработване на пътно произшествие с материални щети, служители на РУ – Елена установиха още един водач, седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. Инцидентът е станал в неделя около 18,30 ч. в Елена между лек автомобил «БМВ», управляван от 26-годишен от с. Минерални бани, и лек автомобил «Опел», управляван от 33-годишен от с. Неделино. Двамата водачи са изпробавни за употреба на алкохол, пробите им са отрицателни. При проверка на водача на БМВ-то за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ.

По случая е образувана преписка.


Ключови думи
Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати