Неделя, 05 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

Училището в Долна Оряховица прави базар за паметник на Левски

  04.12.2022 17:07
Училището в Долна Оряховица прави базар за паметник на Левски

Благотворителен базар „Нашата Коледа” организира ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица, а всички събрани средства ще са за изграждане паметник на Васил Левски в града. Идеята е да се предложат ръчно изработени изделия, като за участие в инициативата са поканени всички настоящи и бивши учители, ученици и техните родители.

Базарът в училището ще бъде отворен от 14,00 ч. на 19 декември до 17,00 ч. на 20 декември. Нехранителните изделия могат да бъдат занесени на място още на 15 и 16 декември, а хранителните, които трябва да са подходящо опаковани – на 19 декември, поясняват организаторите.
Изграждането на паметник на Апостола на входа на градската градина в Долна Оряховица е обща инициатива на всички институции в града и зад нея застанаха Кметството, Читалището, Училището, Детската градина, Пенсионерският клуб и Младежката организация „За добро”. Идеята е средствата да се съберат изцяло с доброволни дарения. Началото бе поставено на голям концерт в НЧ „Христо Козлев”, в който участваха деца от ДГ „Детска радост”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, самодейци от КП „Надежда”, НЧ „Христо Козлев”, както и клубовете по акробатика „Джим денс” и „Акро нова”. За една вечер бяха събрани 1600 лв. Сметките показват, че са необходими около 25 000 лева за бюста и облагородяване на пространството около бъдещия паметник. В града са поставени кутии за дарения, а банковата сметка, по която се набират средства за кампанията, е BG91 UNCR 7000 1524 9847 08.


Ключови думи
Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати