Сряда, 28 Дек 2022
            
Горна Оряховица Култура

Женският хор от Долна Оряховица участва във фестивала „Сребро в косите, музика в душите” в Бургас

  28.09.2022 10:15
Женският хор от Долна Оряховица участва във фестивала „Сребро в косите, музика в душите” в Бургас

Женският хор към НЧ „Христо Козлев” в Долна Оряховица развълнува публиката и ръководството на Националния фестивал „Сребро в косите, музика в душите” в Бургас и си тръгна със статуетка и грамота, както и със специалните поздрави от председателя на фестивала Вълчо Вълчев.

Участието на долнооряховския хор беше по покана на Българо-испанския културен център Estreya, чиято основателка Петя Кирилова е от Долна Оряховица. Фондацията „Невроезикова превенция срещу деменции”, която основаха Петя Кирилова и испанецът Антонио Перес в Бургас, работи с много хора от златната възраст и пенсионерските клубове в морския град. Петя обаче иска да помага и на възрастните хора в своята родна Долна Оряховица.

Благодаря на председателката на Читалището Йорданка Тихчева и на библиотекарката Ралица Василева, че организираха посещението на хора от моята Долна Оряховица. Благодарности и за Община Бургас, Съюза на пенсионерите в Бургас, на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” в лицето на г-жа Въргова и на много други сдружения на хората от златната възраст за доброто ни партньорство. Щастлива съм, че хорът от моето родно градче се представи толкова добре и се надявам, че и занапред ще имаме възможности за съвместна работа и добри проекти за нашата Долна Оряховица, коментира Петя Кирилова.


Ключови думи
Долна Оряховица хор Петя Кирилова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати