Четвъртък, 09 Мар 2023
            
Други Свищов

Вандали съсипаха коледната украса в Свищов

  08.12.2022 14:31
Вандали съсипаха коледната украса в Свищов

За пореден път вандали посегнаха на празничната украса в Свищов. Този път пострада елха пред болничното заведение в града. След оглед на място са установени редица нанесени щети, сред които множество нарушения на целостта на конструкцията, изтръгнати кабели, счупени осветителни лампички и др.

"Уважаеми съграждани,

Тази възмутителна постъпка е поредната проява на явно нарушаване на обществения ред и поругаване на общинското имущество, която Община Свищов остро осъжда. Важно е да отбележим, че тези хулигански прояви могат да доведат до последици със значително по-големи мащаби, застрашаващи сигурността както на извършителите, така и на всеки един от нас. Всички знаем, че празничното осветление е свързано с електрическата мрежа и въпреки че е инсталирано по всички изисквания и мерки за безопасност, е необходимо да се подчертае, че изтръгването на захранен ел. кабел от всяка украса може да доведе до смъртен случай или до възникването на пожар, който да се разрасне до непредвидени размери.

Скъпи жители на Свищов, нека бъдем бдителни! Да бъдем отговорни стопани към общинското имущество и непримирими към проявите на вандализъм във всичките му форми. Моля, сигнализирайте съответните органи при забелязано нарушаване на обществения ред и бъдете коректив за недобросъвестните хора в обществото", апелират от Общината.

По случая са предприети необходимите мерки и действия за откриване на извършителите и понасяне не всички произтичащи от нарушенията им наказания.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати