Сряда, 08 Мар 2023
            
Велико Търново Други

Вицепрезидентът Илияна Йотова към студентите във ВТУ: Носете лидерството в сърцата си

  07.12.2022 16:31
Вицепрезидентът Илияна Йотова към студентите във ВТУ: Носете лидерството в сърцата си

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди това ние, възрастните, имаме отговорна задача – да създадем онези условия в България, заради които да искате да се развивате и създадете семейство тук. Да направим трайно желанието ви да останете в родината.“

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към студентите и преподавателите по време на тържественото събрание на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ по случай 8 декември.
В приветствието си вицепрезидентът изтъкна огромния потенциал на младите хора, които наред със знанията и уменията притежават и необходимия критичен поглед към света.

„Не сте заразени с вируса на шаблона, оригинални са идеите ви. Не спирайте да носите лидерството в сърцата си, само така ще накарате хората да ви последват“, посочи Йотова.

„Великотърновският университет има особена атмосфера, в която миналото и непреходното вървят ръка за ръка с бъдещето“, заяви вицепрезидентът. Към преподавателите тя се обърна с думи на благодарност за труда и всеотдайността към студентите.

„Вие сте достойни наследници на Търновската книжовна школа, която разпространи българския език, знание, книжовност, духовност, култура, литература, изкуство далеч извън пределите на тогавашната българска държава. Особено важна е дейността ви днес, когато безпросветността и неграмотността се опитват да пуснат дълбоки корени в обществото ни. Вие сте най-голямата преграда пред това“, подчерта Илияна Йотова и призова за по-голямата подкрепа за преподавателския труд от държавата и обществото.

Вицепрезидентът благодари на ректора проф. Христо Бонджолов за активното участие на университета в организирания от нея Международен форум за кирилицата „... И ний сме дали нещо на света“, който събра за първи път от 30 години известни учени българисти от Европа. На проф. Бонджолов Йотова подари специално изработения от проф. Кирил Гогов за форума знак – буквата „Б“ . Проф. Гогов е автор на герба на Република България.
На тържественото събрание бяха отличени изявени студенти от университета.

 


Ключови думи
Илияна Йотова ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати