Петък, 17 Фев 2023
            
Велико Търново Други

Педагогическият факултет на ВТУ организира Международна научна конференция

  18.11.2022 13:50
Педагогическият факултет на ВТУ организира Международна научна конференция

Днес в Пети корпус на Великотърновския университет бе открита IX Международна научна конференция „Педагогическото образование – традиции и съвременност“, организирана от Педагогически факултет.

Над 60 учени и изследователи от страната и чужбина взеха участие в най-авторитетния научен форум на Факултета.

Заместник-ректорът по управление на качеството и акредитацията на Великотърновския университет проф. д-р Вихрен Бузов откри форума и приветства всички участници от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Приветствие към гостите отправи и проф. д.н. Венка Кутева – Цветкова, декан на Педагогическия факултет.

В пленарната сесия на конференцията участниците имаха възможността да чуят доклада „Обмен на иновации по време на пандемия“, изнесен от проф. д-р Галин Цоков от ПУ „Паисий Хилендарски“ и академичната лекция „Причини и фактори при деца в риск, деца с емоционално-поведенчески нарушения и деца с интелектуални затруднения (сравнителен анализ)“ от доц. д-р Катерина Златкова – Дончева.

По време на секционните заседания бяха обсъдени актуални проблеми на съвременната педагогическа теория, както и бяха споделени работещи педагогически практики.

 


Ключови думи
ВТУ Педагогически факултет конференция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати