Петък, 03 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица е домакин на работна среща на услугите, осигуряващи подслон

  02.12.2022 09:29
Горна Оряховица е домакин на работна среща на услугите, осигуряващи подслон

Горна Оряховица е домакин на двудневна среща на услугите, осигуряващи подслон на бездомни лица и семейства. Форумът се организира от Община Горна Оряховица, съвместно със социалната услуга Приют – Горна Оряховица.

В работата на срещата вземат участие Мария Василева и Десислава Димитрова от Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, както и представители на социални услуги, осигуряващи подслон от Варна, Добрич, Пловдив и Горна Оряховица.
Форумът бе открит от заместник-кмета Григор Минков, който приветства гостите с добре дошли. Това е една не лека услуга, която е достъпна 24 часа. И няма да бъде пресилено, ако кажа, че понякога работата на служителите граничи с геройство, защото тук става въпрос за човешки съдби и животи, каза Григор Минков и пожела ползотворна работа на участниците в срещата.
Услугата Приют стартира през 2018 г. и беше много необходима за нашия град. В началото потърсихме съдействие от Община Пловдив, където имаше приют преди нас. Четири години по-късно вече имаме натрупан доста опит. Харесва ни, че имаме възможност да помагаме на хората в риск. Работим много добре и с център „Промяна“, където също помагат на хората в неравностойно положение. Разбира се, понякога срещаме и трудности в ежедневието, но продължаваме да работим упорито и се надявам, че по време на тази среща ще можем да споделим опит и да обменим добри практики, каза ръководителят на проекта за социалната услуга Приют Миглена Папазова.
По време на двудневния форум, участниците ще дискутират наредбата за качеството на социалните услуги, общите проблеми и трудности. Ще обсъдят различни казуси и ще обменят добри практики, при работата в услугата за подкрепа на бездомни лица.
Като комплимент от домакините, през втория ден от срещата гостите ще имат възможност да разгледат Историческия музей в Горна Оряховица и музейната сбирка, посветена на един от символите на града – горнооряховския суджук.


Ключови думи
приют
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати