Четвъртък, 02 Мар 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Дилиана Петрова от „Локомотив” спечели четвърта шампионска титла по бокс за девойки

  01.12.2022 16:06
Дилиана Петрова от „Локомотив” спечели четвърта шампионска титла по бокс за девойки

Дилиана Петрова спечели четвърта шампионска титла от Държавното първенство по бокс за девойки. Състезателката на „Локомотив” стигна до златото в кат. 50 кг след три категорични победи.

Ботевград приема последното голямо състезание за годината – първенството за мъже, жени и девойки. При девойките Дилиана Петрова, която е националка за своята възраст, направи две безапелационни победи, за да стигне до финала. Първо отказа Имам Дамла от „Арда”, а след това с 3:0 съдийски гласа победи Милена Николова от „Победа”.

В спора за златото Дилиана срещна Мирослава Росенова от Шумен, която победи и преди два месеца в първия кръг от Държавното първенство.

Състезателката на „Локомотив” тръгна много уверено и на два пъти свали в нокдаун своята съперничка още в първата част. Като втория път само гонгът за край на рунда спаси боксьорката в червен екип. Росенова все пак се върна в мача и изигра и следващите два рунда, но повече бягайки от боя и настъпателната Дилиана. Горнооряховчанката спечели с единодушие на тримата съдии. В синия ъгъл напътствия даваше пом. треньорът на „Локомотив” Борислав Иванов.

В дебюта си на боксовия ринг Йована Христова от „Локо” завърши на трето място в категория до 48 кг.


Ключови думи
бокс Локомотив Дилиана Петрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати