Неделя, 26 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

С гол в последната секунда „Шумен“ победи „Локо“ в дербито на хандбалното първенство

  27.11.2022 20:26
С гол в последната секунда „Шумен“ победи „Локо“ в дербито на хандбалното първенство

Гол секунди преди последния съдийски сигнал донесе победата на „Шумен“ в лидерското дерби на „А“ РХГ срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица). Миналогодишният шампион и неговият подгласник и носител на Купата отново спорят за първото място и са без грешка до този момент в новото първенство. Срещата между тях се игра в „Арена Бяла“, тъй като залата на „Локо“ не отговаря на изискванията на Хандбалната федерация, а залата на ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново, където „железничарите“ играят домакинствата си, не може да бъде отоплена. Мачът е от третия кръг на шампионата, а „Локомотив“ има да доизиграва още две отложени срещи.

Двубоят беше много оспорван с честа смяна на водачеството. Двадесет секунди преди сирената резултатът беше 28:28 и с последния изстрел Бранимир Белчев донесе победата на шуменци.

Срещата завърши 29:28 (14:14) за гостите и шампионите от „Шумен“ продължават да водят в класирането с пълен актив от 14 точки, докато „железничарите“, който допуснаха първо поражение през сезона, останаха на втората позиция с 8 точки, но имат и два мача по-малко.

Следващата седмица „Локомотив“, който е настоящ носител на Купата на България, влиза във втория етап на турнира с мач срещу „Осъм“.


Ключови думи
хандбал Локомотив Шумен
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати