Сряда, 15 Фев 2023
            
Горна Оряховица Други

С общо 21 награди приключи Х Балканска танцова спартакиада „Търновска царица“ за горнооряховския балет „Калина“

  16.11.2022 16:24
С общо 21 награди приключи Х Балканска танцова спартакиада „Търновска царица“ за горнооряховския балет „Калина“

10 първи, 8 втори, 2 трети и 1 четвърто места е равносметката за горнооряхвския балет „Калина“ от Х Балканска танцова спартакиада „Търновска царица“. Юбилейното издание се проведе на 11, 12 и 13 ноември в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов.

777 хореографии представиха участници от България, Армения, Молдова и Румъния. Журито, имащо нелеката задача да отсее най-добрите, бе с председател д–р Елица Луканова.

Балет „Калина“ към НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица с художествен ръководител Калинка Генова участва с 11 момичета от различни възрастови групи и 21 танца. 17 хореографии в стил модърн, акро, джаз и лирикъл са поставени от Денислав Иванов, а 4 в стил етно са дело на Калина Кръстева. Много аплодисменти от публиката, поздравления от ръководители на състави и членовете на журито получиха нашите прекрасни деца, разказва Калинка Генова.

Денислав Иванов е личен треньор на Йоана Василева, Каролина Боева, Дария Стайкова, Даяна Миладинова, Вивиан Бонева, Габриела Мерджанова и Росиана Токмакчиева. Той направи всичко възможно децата на балет „Калина“ да са фактор в елита на състезанието. Благодарности за Габи и Роси, които помагаха за подготовката на децата, продължава разкази си Калинка Генова. Казва още:

„Момичетата представиха хореографии в стиловете модърн, джаз, лирикъл, танцово шоу, акро денс и характерни танци. 10 първи, 8 втори, 2 трети и 1 четвърто места е равносметката за това състезание. Гордост! Няма ненаграден танц! Поздравления за уникалните хореографии и всеотдайната работа на Денислав Иванов! Поздравления на децата, които се пребориха с тежката конкуренция. Поради многото участници в дадени стилове се преиграваха най-добрите хореографии и тогава явно се оценяваха от съдийския панел. Солисти на балет „Калина“ бяха на финали и дадоха максимума, за да се качат на почетната стълбичка. Голямата група, която се състезава във възраст сеньори с нова хореография в стил модърн също се представи много добре.

На този конкурс преживяхме много емоции - както положителни, така и отрицателни. Една от хореографиите на световните шампионки за 2022 г. в Сан Себастиан, Испания бе ощетена и всички много се разстроихме. Пожелавам на децата да са здрави, да се развиват и да покоряват нови върхове! Специални благодарности към родителите, които са неотлъчно до децата, подкрепят ги, помагат и са част от всички инициативи.

Благодаря и за прекрасните костюми, които сътвори Калина Бонева. Благодаря на екипа на НЧ „Напредък 1869“ за подкрепата и вярата в нас“.

Децата на балет „Калина“ се подготвят за следващия голям конкурс - „България танцува“ в Димитровград , който е на 18, 19 и 20 ноември 2022 г.


Ключови думи
балет Калина Калинка Генова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати