Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

5 първи, 3 втори и 3 трети места за Балет „Калина“ от „Път към славата“

  10.03.2022 10:33
5 първи, 3 втори и 3 трети места за Балет „Калина“ от „Път към славата“

5 първи, 3 втори и 3 трети места е равносметката за Балет „Калина“ от юбилейното издание на Националния конкурс „Път към славата", проведен от 4 до 6 март в София. За десета поредна година конкурсът, организиран от АРТ Център “Кърнолски” под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и с партньорството на Министерство на образованието и науката и съфинансиране от НФК, събра талантливи деца и младежи от цялата страна.

Националната стипендия на Министерството на образованието и науката в област „Съвременни танци“ бе присъдена на Габриела Мерджанова. Габриела я спечели само броени дни, след като започна да се състезава в по-горната възрастова група. Тя се състезава с опитни танцьори от цялата страна от 14 до 18 г. в стиловете класически балет, характерни танци и съвременни танци. Габи навърши 14 г. на 1.03.2022 г., а успехът й е и за хореографа на солистите Денислав Иванов.

Диплом за висок професионализъм бе връчен и за художествения ръководител на Балет „Калина“ Калинка Генова. На награждаването Цветанка Гергинова благодари от името на цялата журитетна комисия за това, че е имало какво да ги удиви, с думите „Поклон за всички участници, хореографи и художествени ръководители!“.

Наградите за Балет „Калина“ са както следва: I място в категория „Съвременни танци“ за Вивиан Бонева и Каролина Боева; II място в същата категория за Йоана Василева и Дария Стайкова; I място в категория „Характерни танци“ за Вивиан Бонева и III място за Даяна Миладинова; I  място  за дуета Йоана Василева и Каролина Боева в „Съвременни танци“ и III място за дуета Дария Стайкова и Даяна Миладинова в същата категория; I място за малка група в състав Йоана Василва, Каролина Боева, Дария Стайкова и Даяна Миладинова  в категория „Съвременни танци“; II място за малка група в състав Йоана Василева, Каролина Боева, Дария Стайкова и Даяна Миладинова  в „Характерни танци“; III място за Габриела Мерджанова в „Съвременни танци“.

Росиана Токмакчива впечатли журито с прекрасното си изпълнение на уникалната хореография, поставена от Денислав Иванов.

Комбинацията от българска поезия, прекрасна хореография и изпълнение накара публиката да затаи дъх, а журито да даде най-висока оценка. Роси няма право на стипендия, защото е дванадесети клас, но сме щастливи, че тя бе присъдена на най-малката в тази категория Габриела Мерджанова, разказа ръководителят на „Калина“ Калинка Генова.

Калинка Генова, помощник-ръководителят Виолета Тошева и хореографът на солистите Денислав Иванов са изключително доволни от успехите, които постигат децата, благодарение на прекрасната екипна работа и всекидневния труд, полаган в залата.

Благодарим на всички деца, които неуморно се трудят в залата, на техните родители за подкрепата и вярата в нас. Благодарим на Калина Бонева за страхотните костюми. Децата на Балет „Калина“ показват висока класа в изпълненията си и по този начин издигат престижа на НЧ „Напредък 1869“,гр.Горна Оряховица, където тренират. Започнахме активно да работим  с всички деца на балета, да поставяме нови групови хореографии и занапред да имаме изяви в концерти и конкурси. Който иска да се присъедини  в редиците на Балет“Калина“, нека заповяда в Балетна зала при НЧ „Напредък 1869“, тепърва ни предстоят нови предизвикателства, казва още Калинка Генова.


Ключови думи
Балет Калина Път към славата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати