Четвъртък, 16 Сеп 2021
            
Горна Оряховица Други

Балет „Калина“ обра наградите в Международния танцов конкурс „Вълшебен свят“

  18.06.2021 11:47
Балет „Калина“ обра наградите в Международния танцов конкурс „Вълшебен свят“

Сред най-добрите се нареди горнооряховският Балет „Калина“ на Международния танцов конкурс „Вълшебен свят“. Домакин на форума бе Хасково. Състезанието продължи 3 дни.

Денислав Иванов спечели две първи места- в Senior/modern-contemporari с „Barakah“ и  в Open/show dance с „Ego”. И двата танца са по хореограхия на Александра Драгова.

Росиана Токмакчиева спечели 8 място в Модерн с „Тhе lаst mоment”; 4 място в Jazz Senior с „Attraction”; 3 място в Етно танц с „Tne secret in her eyes”, 1 място в дует с Денислав Иванов в Senior/modern-contemporari с „Shackles“.

Кристина Георгиева е също с 2 първи места в Open/show dance със „Сирак“ и в Акро денс със „Счупени стъкла“. Дуетът Кристина Георгиева – Габирела Мерджанова зае второ място в Open/show dance с „Nefertiti secret”. Габриела Мерджанова се нареди сред 8-те най-добри в Modern-contemporari junior с „Instinct”. Категорията бе най-оспорвана – в нея се състезаваха 40 участници.

Триото Йоана Василева, Дария Стайкова, Каролина Боева зае две първи места – в Jazz mini с „Me, myself and I” и в Open/show dance mini с „Fairies“. Трите млади дами станаха втори в Етно мини с „Ladybugs”.

При голямо конкуренция за първо място се пребори и Вивиан Бонева в група  Senior:modern-contemporari с „Perpetuum mobile”.

Всички хореографии на Балет „Калина“ на това състезание са дело на Денислав Иванов. Много сме горди, че на Гала концерта след състезанието се класирахме и в трите категории: соло, дует и група. Всички танцьори мечтаят да са част от този концерт, в който се състезават хореографиите с най-висок бал.Всички съдии оценяват отново и се определят най-добрите от най-добрите, обясниха от „Калина“.

На Гала концерта Денислав Иванов стана втори в Senior/modern-contemporari с „Barakah“, а дуетът му с Росиана Токмакчиева „Shackles“ в група Senior: modern – contemporari също зае второ място.

Второ място, Гран при, 600 лева, огромна купа и много овации от публиката и поздравления от ръководители и жури за „Perpetuum mobile”. Уникалното изпълнение и прекрасната хореография на Денислав Иванов спряха дъха на всички в залата. Денислав Иванов получи и едногодишно обучение в Италия с 2000 евро.

Международният танцов конкурс „Вълшебен свят“ е вече зад гърба ни, но остви в нас много хубави чувства и емоции. Балет „Калина“ показа, че в един малък град като Горна Оряховица трениращите в НЧ „Напредък-1869“ мгат да бъдат сред най-добрите. Благодаря на Денислав Иванов за упоритата работа със солистите, благодаря на Виолета Тошева за безрезервната помощ и подкрепа, благодаря на всички родители, които бяха част от всичко, което се случи на това трудно и изморително състезание.

Благодаря на екипа на НЧ „Напредък-1869“. На 19 и 20 юни 2021 ни предстои участие в Националния танцов конкурс за класически, характерни и модерни танци за Купа „Българска роза“ в Казанлък. На 28 юни ще е годишният концерт на Балет „Калина“. Заповядайте да се насладите на талантливите деца и уникалните хореографии. На него ще изпратим нашите абитуриенти Денислав Иванов, Мария Балтаяджиева, Камелия Радева и Натали Петкова. Най-голямото състезание, което ни предстои в края на август, е Световното първенство по танцови дисциплини в Англия. Талантът е налице, но имаме нужда от финансова подкрепа, за която предварително благодаря, сподели, благодари и призова Калинка Генова – ръководител на Балет „Калина” при НЧ „Напредък – 1869” - Горна Оряховица.


Ключови думи
Балет Калина НЧ Напредък 1869 Калинка Генова Денислав Иванов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати