Четвъртък, 19 Май 2022
            
Горна Оряховица Други

Балет „Калина“ спечели награди от националния конкурс „България танцува“

  08.12.2021 15:30
Балет „Калина“ спечели награди от националния конкурс „България танцува“

Истински успех постигнаха малките таланти на Балет „Калина“ към НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица от XV Национален танцов конкурс за театралносценични танци „България танцува 2021“. Той бе проведен на 27 и 28 ноември онлайн.

1300 участника от 40 формации се представиха в 49 състезателни категори в три танцови стила - класически балет, характерни и съвременни танци, на сцена излязоха и 27 индивидуални участници. Всички те бяха оценявани от жури в състав проф.Хикмет Мехмедов, проф. д-р Антон Андонов, Мариана Крънчева, Илиян Недялков и Дарина Бедева.

Конкурсът е включен в програмата на Министерство на културата и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Димитровград, организатор е Общинският център за танцово изкуство „Галаксико“ с ръководител Тихомир Митев. Конкурсът има за цел да развива и популяризира танцовите стилове класически балет, характерни и съвременни танци, както и обмяна на опит и творчески идеи.

Балет „Калина“ се представи с 9 нови танца в категория I - IV клас. Оригиналните и атрактивни хореографии са на Денислав Иванов. Децата на „Балет Калина“ се състезаваха в стиловете характерни и съвременни танци.

Първо място при съременните танци зае соловото изпълнение на Вивиан Бонева с танца “Fu hao“. Първо място при съвременните танци спечели и дуетът Йоана Василев и Каролина Боева с танца „Luminos“. Дуетът на Дария Стайкова и Даянова Миладинова в танца „Пролетно цвете“ бе класиран на второ място при съвременните танци.

Първо място съвременни танци – малка група е за Йоана Василев, Каролина Боева и Дария Стайкова с танца „Me, myself and i“, а трето при характерни танци – малка група е за Йоана Василева, Каролина Боева, Дария Стайкова и Даяна Миладинова с „Fuego“.

Много сме радостни,че в тези трудни дни успяхме да участваме в прекрасно организирания онлайн танцов конкурс „България танцува“ - Димитровград. Двудневното състезание можеше да се наблюдава посредством местната телевизия в интернет. Благодаря на организаторите, споделя художественият ръкоовдител на Балет „Калина“ Калинка Генова.

От НЧ „Напредък 1869“ допълват, че екипната работа на Калинка Генова, заместничката й Виолета Тошева и хореографа на солистите Денислав Иванов допринасят за голямото танцово израстване на децата.

Огромно благодаря и на родителите, които подкрепят децата във всяко тяхно начинание и винаги са в готовност да съдействат на ръководителите. Така се става шампион. Безкрайно сме благодарни на ръководството на НЧ “Напредък 1869“ за безрезервната подкрепа, благодари Калинка Генова.

След броени дни - на 11 и 12 декември, на Балет „Калина“ предстои участие в Балканска танцова спартакиада за купа „Търновска царица“ във Велико Търново.

В това състезание ще участваме и с по-големите танцьори на Балет “Калина“, информира Калинка Генова, пожелавайки успех на всички.


Ключови думи
Балет Калина НЧ Напредък 1869 България танцува
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати