Петък, 10 Фев 2023
            
Горна Оряховица Други

Бащи и техните наследници се забавляваха заедно в СУ „Вичо Грънчаров”

  11.11.2022 10:40
Бащи и техните наследници се забавляваха заедно в СУ „Вичо Грънчаров”

Голям празник за учениците на СУ „Вичо Грънчаров” и целите им семейства се получи от спортно-артистичната надпревара, организирана от училището за Седмицата на бащата.

Бащи на ученици от 1 до 7 клас заедно със своите наследници участваха в две състезания. Във футболния турнир се оформиха 6 отбора, като във всеки участваха бащи и техните деца. Главен съдия на турнира беше общинският съветник Добрин Дериджиян, който не пропусна да подчертае, че също е баща, макар и на вече пораснало дете. Истинско предизвикателство обаче беше другото състезание, в което бащите трябваше да направят прическа на своите момичета. Престрашиха се седем татковци, а за повечето това си беше първо изпитание в ролята на домашни фризьори. Но пък двама, родители на по три деца, показаха почти професионални умения. В крайна сметка всички получиха грамоти за изключително представяне в конкурса за прическа „Моята принцеса”. За победители бяха обявени и всички, участвали във футболния турнир. Като част от събитието един от татковците докара своя електромобил и показа на децата колата, разказвайки им колко е важно да се пази природата.

Не победата, а забавлението и времето, прекарано заедно са важни в нашата инициатива. Постигнахме това, което търсехме – видя се как децата жадуват да бъдат със своите бащи, как се гордеят с тях и искат да имат повече време заедно, коментира директорът на училището Нели Атанасова.

Получи се наистина празник с участието не само на татковци, но и на батковци, дядовци, чичовци и вуйчовци, бурно подкрепяни и от майките. Те дори като че малко завидяха и поискаха да има подобен ден и за тях.

Седмицата на бащата, която тази година е от 7 до 13 ноември, е събитие на Национална кампания „Да бъдеш баща”, която насърчава отговорното бащинство, участието на бащата в живота на детето и споделянето на повече време заедно. След двегодишно прекъсване събитията от Седмицата на бащата напускат онлайн пространството и отново са на живо. Празникът в СУ „Вичо Грънчаров” е част от тази инициатива и показа и на деца, и на родители, че заедно им е хубаво и могат да се забавляват дори с рутинни неща като оправянето на косата.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Ден на бащата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати