Сряда, 01 Фев 2023
            
Горна Оряховица Други

СУ „Вичо Грънчаров” е дало шанс на най-много нови учители тази година

  02.11.2022 15:48
СУ „Вичо Грънчаров” е дало шанс на най-много нови учители тази година

Директорът на СУ „Вичо Грънчаров” Нели Атанасова получи специална грамота от РУО – Велико Търново за „Директор на училище, назначил най-много млади учители”. Това се случи по време на голямата церемония по отличаване на новите учители в областта, организирана от Регионалното управление на образованието в Деня на народните будители. 96 преподаватели, които тепърва влизат в професията, получиха насърчение от инж. Розалия Личева и кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.

Специални грамоти имаше и за директорите, проявили най-много смелост и дали шанс на най-много нови колеги. Освен Нели Атанасова от СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица, това са и ръководителите на НУ „Цани Гинчев” в Лясковец, ПГАТ „Цанко Церковски“ – Павликени и ДГ „Здравец“ – В. Търново. Всички те са назначили по петима нови учители. Реално обаче в СУ „Вичо Грънчаров” новите кадри са седем, но две от младите попълнения имат по няколко месеца стаж в Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца в Русаля.

Под млади учители всъщност се разбира нови в професията. Някои вече имат достатъчно житейски опит, но за първи път се престрашават да работят с деца. Такива са например художникът Петър Крусев, който поема щафетата от своята учителка по изобразително изкуство Пепа Хаджитодорова. Училището успя да привлече дори доскорошния секретар на кмета Стефка Додурова, която предпочете да преподава английски на децата пред работата в Общината. Сред новото попълнение на СУ „Вичо Грънчаров” са учителят по история и цивилизации Теодор Ненов, Светослава Окяшева - учител по биология и здравно образование, Цветелина Бъчварова - ресурсен учител, Милица Гайдарова - учител ЦДО, Ивелина Георгиева - учител по български език и литература. Последните две имат малко стаж в Русаля, на практика също са новобранци в системата.

Искаме хора, които имат млад поглед към професията, независимо от възрастта. Надявам се, че изграждаме колектив от знаещи, можещи, но най-вече желаещи да работят хора, обясни Нели Атанасова.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" млади учители
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати