Петък, 03 Фев 2023
            
Горна Оряховица Политика

Корнелия Нинова показа жълт картон на Явор Божанков заради бюлетините

  04.11.2022 14:04
Корнелия Нинова показа жълт картон на Явор Божанков заради бюлетините

Изненадващо БСП поиска изваждане на Явор Божанков от правната комисия в 48-то Народно събрание. Той бе избран за зам. председател на Комисията по правните въпроси, а сега отива като член в конституционната и това бе прието като жълт картон към народния представител от Великотърновска област. Доскорошният любимец на Корнелия Нинова е в немилост, обявиха веднага всички медии, наблюдаващи работата на Парламента.

В последните дни Божанков, който досега винаги се хвърляше във всякакви битки в защита на Корнелия Нинова, демонстрира различия с официалната партийна линия по два важни въпроса – връщането на хартиените бюлетини и военната помощ за Украйна, които се приемат за основни тези в политиката на БСП в новия парламент. Това е довело до охлаждане на отношенията му с лидера на партията и до изолиране на младия депутат от Горна Оряховица, коментираха медии, които веднага обсадиха и двете страни с въпроси.

Няма никаква връзка между позициите на Божанков и рокадата в Парламента, заявиха от БСП пред медии в кулоарите на Парламента. Самият Божанков също отхвърля тезата за партийно предупреждение и продължава да защитава своите позиции.

Не може месеци наред да си отстоявал едни принципи, а после да ги захвърлиш с лека ръка и да защитиш точно обратното. Продължавам да отстоявам своите възгледи. Политиката е сложно нещо и не бива да се анализира по повърхностен начин. Конституционната комисия е достатъчно важна и не приемам, че работата ми в нея е наказание, коментира за RegNews Явор Божанков. Той остава противник на хартиената бюлетина, но не коментира как ще гласува в пленарна зала.


Ключови думи
Явор Божанков Колнелия Нинова БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати