Сряда, 30 Nov 2022
            
Други Златарица

Подготвят нова процедура за свлачището в Калайджии

  31.08.2022 15:39
Подготвят нова процедура за свлачището в Калайджии

Областният управител инж. Георги Гугучков и заместникът му Петя Райкова бяха на работно посещение в община Златарица. Те проведоха срещи с кмета Михаил Ганев, с председателя на Общинския съвет Стефан Бранзелов и с кметицата на Горско Ново село Николинка Хаджиева.

Кметът Михаил Ганев увери, че в община Златарица техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори върви по график. Пред областния управител той сподели, че в 24-те населени места в общината няма проблем с безводието с изключение на село Дединци. Там населението черпи вода от местни източници, а в момента се снабдяват от алтернативни чешми.

Кметството и полицейско управление имат добра координация и съвместна работа, подчерта Ганев. Той допълни, че общината на изпитва затруднения с междуселищната транспортна система. По план вървят и процедурите за предаване собствеността на язовирите на държавата. Сметосъбирането се извършва от общината, която разполага и с площадка за строителни отпадъци. По този повод областният управител инж. Георги Гугучков призова към повече контрол.

В момента в общината се правят списъци за дърва за огрев, информира още кметът. По думите му в предишни години желаещите да се снабдят са били около стотина, а тази година са в пъти повече. Максималната цена на кубик дърва с доставянето им от горския общински фонд е 78.00 лв., подчерта Михаил Ганев и допълни, че кметството е създало добра традиция назад в годините по организацията.

Той информира, че за свлачището в село Калайджии общината подготвя нова процедура за избор на изпълнител, за да се възобновят строителните дейности. Михаил Ганев поиска съдействие от областния управител съответните институции да извършват по-строги проверки на тежките камиони, превозващи дървесина, които компрометират пътната инфраструктура в общината.

Пред областния управител кметицата на Горско Ново село сподели, че покривът на местното читалище е в окаяно състояние, но кметството има готов проект. Инж. Гугучков и Петя Райкова й разясниха възможностите за кандидатстване за финансиране.


Ключови думи
Калайджии свлачище
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати