Вторник, 04 Oct 2022
            
Велико Търново Други

Комбайн се запали в нива, унищожени са 60 дка посеви

  05.07.2022 11:09
Комбайн се запали в нива, унищожени са 60 дка посеви

Техническа неизправност в зърнокомбайн подпали житен блок в землището на Дебелец. Сигналът за пожара е подаден около 15:30 ч. вчера.

Огънят е унищожил 60 дка с пшеница. Намесата на екипи от РСПБЗН във Велико Търново и сектор СОД към същата служба е спасила други 40 дка и зърнокомбайн „Клас“. Екипите са ликвидирали произшествието с 2 противопожарни автомобила, един специализиран и водоноска. В потушаването са се вкючили 11 служители.

В 16:22 часа пък в оперативен център Велико Търново е получен сигнал за горяща трева в землището на Джулюница. Произшествието е поето от огнеборци от Горна Оряховица, които са спасили 6 оранжерии. Причината за пламването на тревата е небрежност при боравене с открит огън.

Суха трева гасиха и пожарникарите в Свищов. Отново поради небрежност, пламва тревата в дворно място в Хаджидимитрово. Пристигналите на място служители на РСПБЗН – Свищов са спасили 2 сгради.

100 кв. м. унищожена покривна конструкция, 80 кв. м. опушени стени, унищожена покъщина е равносметката след пожар в къща в Емен. Той също е възникнал поради небрежност при боравене с открит огън. На място са се отзовали 2 противопожарни автомобила с четирима служители от РСПБЗН във Велико Търново.

През изминалото денонощие колегите им в Полски Тръмбеш гасиха контейнер в парк „Славейков“./ снимката е илюстративна - www.pixabay.com


Ключови думи
нива Дебелец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати