Сряда, 14 Сеп 2022
            
Други Полски Тръмбеш

Полски Тръмбеш затваря два главни пътя в защита на полицейското си управление

  15.06.2022 07:04
Полски Тръмбеш затваря два главни пътя в защита на полицейското си управление

За 1 час - от 10 до 11 часа преди обяд на 17 юни, ще бъдат затворени два участъка край Масларево и Петко Каравелово в защита на Районното полицейско управление, което трябва да стане участък от началото на юли със заповед на вътрешния министър. Решението е от 14 юни на общинското ръководство на община Полски Тръмбеш по искане на местния инициативен комитет и след среща с кметовете от селата.

За един час недоволните жители на общината ще блокират движението в мирен протест на двата главни пътя I-3 Русе – София в района на кръстовището за Масларево и Вързулица и до главен път I-5 Свиленград- Русе в района на Петко Каравелово.

Над 300 души от всички села в общината ще излязат на митинга, сочи предварителната информация, за да подкрепят решението на Общинския съвет от 9 юни, когато на извънредна сесия бе гласувана декларация против заповедта за „реформа”, при която се закрива управлението на МВР и на неговото място остава участък с намален щат, различни функции и правомощия, което не е в рамките на политиката на една община като Полски Тръмбеш. На 10 юни кметът на Полски Тръмбеш и неговите заместници участваха в протеста на община Стражица, след като ден по-рано на извънредната сесия пристигнаха кметът Йордан Цонев и председателят на ОбС Илиян Маринов. На 17 юни паралелен протест за втори път ще има и в община Стражица, която заедно с Полски Тръмбеш не си дава районното полицейско управление.

Уведомлението на инициативния комитет в Полски Тръмбеш за мирния протест е изпратено до кмета Чакъров, до директора на Областно пътно управление Венцислав Ангелов и до началника на полицията в Полски Тръмбеш гл. инсп. Марин Маринов./ сн. Община Полски Тръмбеш


Ключови думи
полицейско управление протест Полски Тръмбеш
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати