Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Полски Тръмбеш

Общинският съвет в Полски Тръмбеш се събира извънредно заради преобразуването на полицейското управление в града

  08.06.2022 10:38
Общинският съвет в Полски Тръмбеш се събира извънредно заради преобразуването на полицейското управление в града

Извънредна сесия ще проведе Общинският съвет в Полски Тръмбеш. Заседанието е свикано за 14 ч. на 9 юни. Поводът са заявените реформи в сектор „Сигурност“ и предприетите мерки за оптимизиране на щатовете и структурите в системата на МВР.

Припомняме, че във връзка с това и на основание заповед на министъра на вътрешните работи от 27 май 2022 г., Районните управления в Стражица и Полски Тръмбеш се преобразуват в участъци към полицейските управления съответно в Горна Оряховица и Велико Търново, а закрити ще бъдат участъците в Лясковец и с. Ресен.

Сесията ще бъде с една единствена точка - приемане на декларация против заповедта на вътрешния министър Бойко Рашков за трансформиране на управлението в полицейски участък от 1 юли.

На извънредното заседание на Общинския съвет са поканени всички депутати от региона, както и директора на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. Общинските съветници и гражданите ще изложат пред тях своите аргументи защо заповед №8121К-4457/30.05.2022 г. трябва да бъде преосмислена./ сн. Община Полски Тръмбеш


Ключови думи
полицейско управление Полски Тръмбеш
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати