Сряда, 28 Сеп 2022
            
Политика

Явор Божанков: В Полски Тръмбеш са недоволни от водената държавна политика

  26.02.2020 09:15
Явор Божанков: В Полски Тръмбеш са недоволни от водената държавна политика

Редица проблеми представиха жителите на община Полски Тръмбеш на вниманието на депутата от „БСП За България“ Явор Божанков.
На провелата се на 24 февруари приемна част от гражданите споделиха, че държавата не обръща достатъчно внимание на проблемите в малките общини. Посетителите изразиха твърдения, че водената към момента държавна политика по отношение на т. нар. изравнителна субсидия, която общините получават от Републиканския бюджет, всъщност ги прави финансово подчинени. Според тях механизмът за предоставяне на субсидия не е достатъчно обективен, въпреки твърденията в обратна посока от страна на Министерството на финансите.
Друга част от активните граждани в общината споделиха недоволството си от липсата на газифициране в гр. Полски Тръмбеш. Според тях е недопустимо, години наред, в града да няма доставка на газ, въпреки наличието на газов кран на отстояние 6 км от населеното място.
Пред присъстващите Явор Божанков заяви: „За мен е важно комуникацията между местната и централна власт да е активна, тъй като е от особено значение за развитието ни като общество“ и пое ангажимент да постави изложените проблеми на вниманието на Народното събрание.


Ключови думи
Полски Тръмбеш Явор Божанков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати