Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Ивелин Атанасов с „Вичова награда”, Мария Елена Станчева е „Ученик на годината” за СУ „Вичо Грънчаров”

  13.05.2022 13:47
Ивелин Атанасов с „Вичова награда”, Мария Елена Станчева е „Ученик на годината” за СУ „Вичо Грънчаров”

Ивелин Атанасов получи най-голямата награда на СУ „Вичо Грънчаров”, присъждана за високи учебни постижения и активна обществена дейност. „Вичовата награда” бе връчена на дванадесетокласника по време на тържеството, с което СУ „Вичо Грънчаров” отбеляза 200 години от началото на образователното дело в Горна Оряховица. Веднага след това директорът Нели Атанасова обяви и наградата „Ученик на годината”, която е за Мария Елена Станчева – също абитуриент тази година.

Ивелин и Мария Елена са сред авторите на учебното помагало за последиците от COVID – 19, което училището издаде с научната помощ на проф. д-р Коста Костов. Те са и активни доброволци във всяка кампания на гимназията.

Празничният концерт на СУ „Вичо Грънчаров” в НЧ „Напредък 1869” събра няколко поколения възпитаници, учители и директори на училището. Специални плакети бяха връчени на бившите директори Неда Дончева и Николинка Попйорданова.

На идеята за приемственост и за създаване на вичовска общност за цял живот беше посветено днешното тържество. Към 11-класникът Християн Йорданов и 12-класничката Християна Христова, които водеха официалната част на церемонията, се присъединиха адвокат Деница Цветанова и психологът и финансист Дилян Цонев, които са от първите випуски на училището, след като то прерасна от основно във средно. Бъдете успешни в своя живот, но и направете света по-добро място, пожела адвокат Цветанова на днешните ученици на училището, в което са завършили три поколения от нейната фамилия. Ководещите представяха изпълненията на сегашни таланти и бивши възпитаници на училището, включили се в концерта. На сцената излязоха „Джуниър бенд” от СУ „Емилиян Станев”, чийто ръководител Йордан Цветанов е завършил музикалната паралелка на СУ „Вичо Грънчаров”. Басът Росен Кръстев изпрати специално послание от Германия. Участваха Цвети и Кати и дует „Амфибия”, Таня Камбурова, както и много от талантливите деца, които сега учат в училището.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Вичова награда
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати