Четвъртък, 11 Авг 2022
            
Велико Търново Политика

Откриха официално първата извънстолична политическа школа към БСП - Велико Търново

  11.05.2022 09:53
Откриха официално първата извънстолична политическа школа към БСП - Велико Търново

Тържествено беше открита първата извънстолична политическа школа за подготовка на млади кадри към БСП - Велико Търново. На специална церемония, на която присъстваха ръководството на школата и първите курсисти, беше дадено началото на обучителния процес.

„В рамките на няколко месеца подготвяхме програмата на школата и изготвяхме нейната концепция. В тази нелека задача се включиха изтъкнатите наши преподаватели от Великотърновския университет и Националния военен университет. Няма да скрия, днес започваме подготовката на кадри, с които един ден ще управляваме община Велико Търново. Създаването на партийната школа е в унисон с решенията от последното заседание на Конгреса на БСП, на който беше поставена задача за стартиране на работа по подготовката за спечелване на местните избори“, сподели общинският председател на БСП Михаил Михалев.

Той получи поздравления от областния лидер на социалистите Мариана Бояджиева, която изтъкна, че създаването на школата е изпълнено обещание от платформата на Михалев, с която той беше избран за председател преди близо 2 години.

„Когато завършите, се надявам отново да се съберем тук и да видим резултата.  Вие сте нашата надежда. Ще ви видим в листи, в реализация при управлението на нашата община. На добър час на школата“, каза Мариана Бояджиева.

С поздрав към всички се обърна и почетният гражданин на Велико Търново и петкратен световен шампион по спортна стрелба Весела Лечева.

„Сигурна съм, че за създаването на школата е необходим кураж, защото за последните 30 години никой не се нае с това начинание, което показва, че не е лесно. Не е лесно да събереш и толкова хора, за което искам да благодаря на нашите професори и доценти. Вашият опит ще бъде безценен за тези млади хора, които тепърва се включват в политиката“, каза Весела Лечева.

Ръководителят на школата доц. Владимир Попов увери младите хора, че те ще получат знания, които няма как да придобият на друго място. Той изрази увереност, че младежите ще възприемат и опита на своите преподаватели.

„Приех да бъда ръководител на школата, защото моята констатация в момента е, че новите поколения са сравнително малко запознати с някои особености на административно-политическия живот. Затова приехме да направим тази школа“, каза доц. Попов.

Той получи от младежите на БСП специално брандирано шампанско с логото на партията и надписа на школата. Такива бутилки получиха Мариана Бояджиева, Михаил Михалев и Весела Лечева, които им бяха връчени от председателя на Младежкото обединение Жулиета Войнова.

В школата към този момент са се записали над 20 младежи от три общини в област Велико Търново. А откриването завърши с изпълнение на младата певица Ирена Трайкова, която поздрави всички присъстващи с вечната песен „Една българска роза“.


Ключови думи
политическа школа БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати