Неделя, 07 Авг 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” посреща „Шумен 61” в Суперфинала на хандбалното първенство

  07.05.2022 12:47
„Локо” посреща „Шумен 61” в Суперфинала на хандбалното първенство

В неделя започва битката за златните медали в мъжкото ни хандбално първенство. До Суперфинала стигнаха двата най-добре представили се отбора през сезона – носителят на Купата на България „Локомотив” (Горна Оряховица) и действащият шампион „Шумен 61”. „Железничарите“, които завършиха на първо място в редовния сезон, елиминираха в полуфиналния плейоф състава на „Пирин 64” (Гоце Делчев) с 2:0 победи – 24:22 у дома и 26:23 като гост. Същото направи и отборът на „Шумен 61” в двубоя със „Спартак” (Варна). Съставът на Чавдар Червен спечели в „Арена Шумен“ с 32:26, след това победи и във Варна с 28:26.

Сблъсъкът между „Локомотив” и „Шумен 61” ще бъде повторение на финала за Купа България, в който тимът от Горна Оряховица се наложи с 23:19 и вдигна трофея за пръв път в своята клубна история. Момчетата на треньора Йордан Димитров се целят и в първа титла, но битката за златните медали не е само в един мач. Както и в полуфиналните плейофи, ще се играе до две победи от три срещи. Първата е в неделя от 16 часа в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново, а мач №2 е на 13 май в Шумен. Ако петък 13-ти не се окаже фатален за един от двата отбора, ще се играе решаващ трети мач, домакин на който отново ще бъде „Локомотив“ заради първото си място в редовния сезон.

В исторически аспект „Шумен” има пет шампионски и три вицешампионски титли в своята витрина. Върховото постижение на „Локомотив” е третото място в първенството, извоювано през миналата година.

Паралелно със Суперфинала започват двубоите и за третото място в първенството. За бронзовите отличия ще спорят „Спартак” (Варна) и „Пирин 64” (Г. Делчев). И тук битката е до две победи от три срещи. Първата е в неделя от 17 часа във Върна, а втората – на 15 май в Гоце Делчев. Ако се стигне до мач №3, то той ще се проведе отново в морската ни столица заради по-предното класиране на „Спартак” в редовния сезон.

https://bulgarianhandball.eu/


Ключови думи
Хандбал Суперфинал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати