Неделя, 17 Юли 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” започна с победа похода си към титлата в хандбалния шампионат

  16.04.2022 23:19
„Локо” започна с победа похода си към титлата в хандбалния шампионат

Седмица след като спечели Купата на България „Локомотив” започна успешно и похода си към титлата в шампионата на елитното ни хандбално първенство. Момчетата на Йордан Димитров спечелиха първия си мач от плейофите, побеждавайки „Пирин 64” от Гоце Делчев с 24:22 (12:10).

Еуфорията от първата купа за „Локо” вече е забравена. Наред са плейофите, които ще разпределят отличията между четирите най-добре представили се отбори в шампионата. „Локомотив” влиза като фаворит, но първото място в редовния сезон дава само домакинско преимущество. Точките дотук не се броят, играе се до две победи от три мача, като по-добре представилите се в редовния сезон имат предимство да започнат серията от срещи на свой терен. Това предимство за „Локомотив” е относително, тъй като трябва да играе домакинските си мачове в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново. Феновете на „железничарите” обаче подкрепят своите и успяват да създадат истинска атмосфера.

В първата среща срещу „Пирин 64” – отборът, който нанесе една от двете загуби на „железничарите” в първенството, не беше лесна, но все пак „локомотивци” спечелиха и са на един мач от финала.

Двата отбора започнаха предпазливо и заложиха на сигурна игра. Гостите откриха, но домакините веднага изравниха 1:1. До седмата минута равенството се запази. Последваха силни минути за неврокопчани, които излязоха напред в резултата 2:4 в 11-та минута. След размяна на голове, „железничарите” постепенно изравниха играта и възстановиха равновесието 8:8 в 24-та мин. До края отбелязаха още четири попадения срещу два на съперника и се оттеглиха на почивката с преднина 12:10.

Втората част започна с два безответни гола на домакините. Гостите отвърнаха със серия от попадения и до 40-та мин. изравниха 16:16. „Локомотивци” подобриха организацията в защита и не позволиха обрат. Напред вкараха нови два гола и си осигуриха комфортна разлика, която задържаха до края. Горнооряховските хандбалисти се наложиха с 24:22 и поведоха с 1:0 победи в плейофната серия. 

Локо: Георги Маринов, Михаил Пенев, Стефан Димитров, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Тодор Калчев, Станислав Добрев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Георги Стоянов, Димитър Георгиев, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Иван Петков.

В другия мач от плейофите защитаващият титлата си „Шумен-61” се наложи над „Спартак” (Варна) с 32:26 (20:9).

Следващата седмица, на 22 април в петък, „Локо” гостува в Гоце Делчев, а „Шумен” във Варна. Ако двата отбора спечелят срещите си отиват на финал, като ще се повтори финала за Купата, спечелен от „локомотивци” отново в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново.


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати