Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” пише история: вдигна Купата на България за мъже

  10.04.2022 16:33
„Локомотив” пише история: вдигна Купата на България за мъже

Хандбалният „Локомотив” постигна най-големият успех не само в своята 60-годишна история, но и в историята на горнооряховския спорт. Водени от старши треньора Йордан Димитров „локомотивци” спечелиха Купата на България. Направиха го на същата дата, на която преди 6 години спечелиха Купата при младежите. Порасналите момчета от младежкия състав са в основата и на успеха днес.

Финалната четворка за Купата изигра последните срещи в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново. „Локомотив” победи „Пирин 64” от Гоце Делчев в полуфинала и се изправи на финала днес срещу досегашния носител на трофея „Шумен 61”. Възпитаниците на Йордан Димитров спечелиха с 23:19 (12:12) и за първи път в историята си вдигнаха Купата на България.

Началото бе за шуменци, които водеха в резултата, като в 10-ата минута стигнаха до 6:3. Серия от отлични изяви на горнооряховския вратар Георги Маринов и вдъхновена игра на състезателите пред него започна да обръща мача. След няколко изравнявания „Локо“ (ГО) поведе с 1-2 гола, но в самия край на полувремето допусна изравняване – 12:12.

Втората част на мача, свирен перфектно от великотърновската международна двойка Светослав Йовчев и Звезделин Йончев, бе тотално за „железничарите“ и започна с три поредни гола. Съперникът методично бе пречупван, за да се стигне до пет гола аванс – 25:20 в 50-ата минута, което окончателно реши мача. До края играчите на Йордан Димитров поддържаха надеждна преднина и триумфираха с 23:19.

Купата и златните медали им бяха връчени от президента на БФХ Росен Добрев и кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. В мача за бронзовите медали „Осъм“ (Ловеч) пречупи „Пирин“ (Гоце Делчев) с 27:26 (14:11).

За най-добър вратар на турнира бе обявен Георги Маринов от „Локо“ (ГО). Приза за най-добър защитник взе Димитър Пламенов от „Шумен-61“, голмайстор е Преслав Станчев от „Осъм“ (Ловеч) с 22 гола. Най-полезен състезател стана Станислав Добрев от „Локо“ (ГО).

“Локомотив”: Георги Маринов, Михаил Пенев, Димитър Георгиев, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Иван Петков, Георги Стоянов, Николай Генов, Стефан Димитров, Петър Николов, Любослав Димитров, Божидар Симеонов, Тодор Калчев, Георги Кръстев. Треньори: Йордан Димитров, Атанас Дичев.

След месец „локомотивци” ще имат възможност и за златен дубъл, ставайки за първи път и шампиони на страната. Отборът от Горна Оряховица влиза като фаворит в плейофите за разпределяне на медалите от първенството, водейки в класирането след края на редовния сезон.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Купа България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати