Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Спортният министър покани президента на ХК „Локомотив” да обсъдят бъдещето на хандбала и нова спортна зала

  14.04.2022 14:37
Спортният министър покани президента на ХК „Локомотив” да обсъдят бъдещето на хандбала и нова спортна зала

Президентът на ХК „Локомотив” Йордан Димитров, който е и старши треньор на отбора, спечелил Купата на България, е получил покана от Министерството на спорта за разговор за бъдещето на хандбала в Горна Оряховица. Два дни след спечелването на Купата, министър Радостин Василев изпрати официално писмо до треньори и състезатели на „Локомотив”, в което им благодари за положения труд и пожелава още по-големи успехи.

„Представянето на тима през настоящия сезон е доказателство, че с упорита работа и любов към спорта успехите не закъсняват. Положените усилия през последните осем години за възраждането на хандбала в Горна Оряховица се отблагодаряват. Спечелените отличия при подрастващите бяха гарант за успешно развитие. Ето защо този успех е още по-ценен за вас. Продължавайте да работите със същия хъс и самоотверженост, за да покорявате все по-високи спортни върхове”, пожелава министър Василев.

Очаква се на разговора между министъра и президента на „Локомотив” да бъде обсъден въпроса за нова спортна зала, която да отговоря на новия статут на отбора. Проблемът със залата става все по-остър пред „Локомотив”, който ще представя България в Евротурнирите. Финалите за Купата, както и мачовете от плейофите на шампионата „Локо” домакинства в ДКС „Велико Търново”, тъй като залата в спортен комплекс „Никола Петров” не отговаря на изискванията. Общината имаше идея сама да изгради нова спортна зала и дори направи предварителните проучвания. Настъпилата икономическа криза обаче не позволява изграждането на ново съоръжение да стане с общински средства. Трябва да се търси начин за външно финансиране. Може ли държавата да помогне ще пита Йордан Димитров при разговора си с министъра.

Интересът на Радостин Василев към „Локомотив” всъщност не е само заради спечелването на Купата. В последните четири години клубът от Горна Оряховица трайно се определя като най-проспериращия в България с напълно изградена Школа за всички възрасти, която произвежда голяма част от националните състезатели на България от юноши до мъже. В перспектива Горна Оряховица е мястото, което ще зарежда националните формации и в следващите години, така че е нормално държавата да подкрепи този инкубатор на хандбални таланти.


Ключови думи
хандбал Локомотив Йордан Зимитров министър Радостин Василев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати