Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” спечели и втория плейоф срещу „Пирин 64” и е на финал за шампионската титла

  22.04.2022 17:54
„Локо” спечели и втория плейоф срещу „Пирин 64” и е на финал за шампионската титла

Горнооряховският „Локомотив” вече е на финал за шампионската титла от Републиканското първенство по хандбал за мъже. Момчетата на треньора Йордан Димитров спечелиха и втория си плейофен мач срещу „Пирин 64” (Гоце Делчев) и ще излязат в спора за златото срещу миналогодишния шампион „Шумен 61”.

Плейофите се играят до две победи от три мача. Тъй като „Локомотив” спечели редовния сезон има предимството на два домакински мача. В първия горнооряховчани домакинстваха в ДКС „Васил Левски” и спечелиха, макар и трудно. Гостуването в „Неврокоп арена” също не беше лесно и домакините водеха след първото полувреме с 15:13. Всъщност гостите първи поведоха в резултата и в 5-та минута той беше 2:4. След това домакините имаха силни минути и в 12-та минута имаше равенство 7:7. "Локомотивци" отново успяха да дръпнат с два гола напред, но "пиринци" отново изравниха и в крайна сметка спечелиха първата част.

През втората част „железничарите” постепенно успяха да наложат своята игра.  В 40-та минута вече водеха със 17:16 и до края не изпуснаха инициативата. Последният съдийски сигнал прозвуча при 26:23 за "локомотивци". Така че трета среща в тази двойка няма да има.

"Локо": Георги Маринов, Михаил Пенев, Стефан Димитров, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Тодор Калчев, Станислав Добрев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Георги Стоянов, Димитър Георгиев, Георги Кръстев,  Божидар Симеонов, Иван Петков.

В два мача се реши и другият финалист. Също по драматичен начин „Шумен 61” спечели и двете си срещи със „Спартак” (Варна). Така че на финалите отиват двата очевидно най-добри отбора в хандбалното ни първенство.

Финалът за златните медали отново ще се играе до две победи от три мача. Първата среща е на 8 май, като "Локомотив" е домакин и ще посрещне "Шумен" в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново. Това ще е повторение на финала за Купата, спечелен от "локомотивци" преди две седмици.


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати