Четвъртък, 30 Юни 2022
            
Велико Търново Други

Бивши учители в СУ „Емилиян Станев“ се върнаха в училището 40 г. по-късно

  30.03.2022 15:19
Бивши учители в СУ „Емилиян Станев“ се върнаха в училището 40 г. по-късно

28 бивши учители бяха на гости в СУ „Емилиян Станев“, за да видят отново гимназията, в която дълги години са преподавали. Някои от тези педагози са постъпили на работа в училището при основаването му и сега имаха възможност да го видят 40 години по-късно. Сред гостите беше и първият директор на СУ „Емилиян Станев“ Гинка Стефанова.

„Искам да ви разкажа за нашите успехи, за постиженията, с които се гордеем и за предизвикателствата, които ни вдъхновяват, за да знаете, че има бъдеще във всичко, което сте направили за това училище в самото начало“, каза директорът на училището Кина Котларска, която посрещна колегите си. След това им разказа за педагогическия персонал, който се грижи за обучението и възпитанието на децата, за успешния през последните години прием и в първи, и в осми клас, както и за отличното представяне на седмокласниците и абитуриентите в националното външно оценяване и на матурите.

„Успяхме да стабилизираме паралелките по музика и изобразително изкуство, в които влизат много талантливи деца. Тази година почти всички ученици, които ще завършат тази паралелка по изкуствата, са решили да се явят на матурите по музика и рисуване. Рискът за тях е огромен, защото такива матури правим за първи път и все още никой не знае как ще бъдат структурирани тези изпити“, допълни г-жа Котларска и обясни на колегите си, че през последните години гимназията прави изключително успешен прием в паралелката „Софтуерни и хардуерни науки“, както и по професията „Графичен дизайнер“. Втората паралелка показва най-висок бал при приема и не слиза от топ 5 на най-предпочитаните специалности в областта.

Как работи училището с децата със специални образователни потребности и с родителите, които избират СУ „Емилиян Станев“, за последните ремонти, които превърнаха сградата в модерна и уютна за децата, за столовото хранене, за гордостта „Джуниър бенд“, за новия сайт, който в момента ученици разработват, говори още Котларска пред своите колеги.

Всички учители получиха подаръци за спомен от гостуването си и имаха възможност да се разходят в училището, да седнат на чиновете в класните стаи, в които са преподавали, да се порадват на детските рисунки, които украсяват стените по всички коридори.

Емоционалната среща завърши с концерт в Актовата зала на СУ „Емилиян Станев“.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати