Вторник, 17 Май 2022
            
Велико Търново Други

Подп. Бойко Владимиров стана първият офицер от Националния военен университет, получил почетния кръст „Св. Георги“ III степен

  08.02.2022 13:57
Подп. Бойко Владимиров стана първият офицер от Националния военен университет, получил почетния кръст „Св. Георги“ III степен

Подполковник Бойко Владимиров се прости със знамето на Националния военен университет „Васил Левски” на тържествена церемония и вече е офицер от запаса. За дългогодишната си служба във Военния университет, за високи резултати при изпълнение на служебните си задължения, за проявен професионализъм във военно-образователната система и във връзка с навършване пределна възраст той беше награден с почетния знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ III степен за офицери.

„Днес сме се събрали, за да извършим един от ритуалите, които създават традицията в Българската армия. Ритуал, с който ние засвидетелстваме уважението си към нашия колега, който достойно извървя своя път да служи на родината си с униформа. Убеден съм, че в дни като този човек си прави равносметка. Направил си я е и подп. Владимиров и съм убеден, че от дългата му служба са останали само хубавите спомени. Изразявам нашата благодарност към всичко, което вие сте направил за Българската армия и този кръст „Св. Георги“ е най-малкото, което можем да направим за вас“, каза бригаден генерал Иван Маламов, който, от името на министъра на отбраната, връчи почетното отличие на подп. Владимиров.

Така подп. Бойко Владимиров стана първият офицер от Националния военен университет, получил почетния кръст „Св. Георги“ III степен.

„Този знак е огромна чест за мен, защото е една от най-ценните почетни награди, които един офицер може да получи за вярна служба в Националния военен университет и в Българската армия. А аз се гордея с достойна служба, която премина без никакви нарушения на дисциплина и устави“, каза подп. Владимиров след ритуала. И призна, че е приел да остане като цивилен преподавател в департамент „Езиково обучение и физическа подготовка“, където той преподава румънски език.

„Истината е, че аз никога не съм предполагал, че ще бъда преподавател по румънски език. Имам инженерно образование, при това го завърших с отличие и златен медал, носител съм и на наградата „Шипка“, но се отдаде възможност и аз се явих на конкурс. И така до днес, без да съжалявам нито за миг, че съм избрал да бъда офицер“, заявява подп. Владимиров. И допълва, че е особено горд с последните си години служба в Националния военен университет, защото: „През последните години от службата си имах честта да работя и да служа при най-ясни правила. А когато правилата са ясни, е ясна и целта. Пожелавам на всички да постигнат успеха, който аз постигнах“./ сн. НВУ "Васил Левски"


Ключови думи
НВУ почетен кръст Св. Георги подп. Бойко Владимиров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати