Петък, 20 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Троен бронз за горнооряховската борба от Държавното за юноши в Сливен

  01.02.2022 16:08
Троен бронз за горнооряховската борба от Държавното за юноши в Сливен

Трима борци, възпитаници на Горнооряховската школа, се окичиха с бронзови медали от Държавното лично първенство по свободна борба за юноши. Отличията обаче бяха за два клуба – Петър Петков и Велин Недялков се борят за „Локомотив”, а Исмаил Помаков, който иначе тренира в горнооряховската зала, представлява НСА.

128 състезатели от 36 клуба излязоха на тепиха в Сливен в свободния стил. СКБ „Локомотив” (ГО) се представи с двама борци.

В най-многолюдната категория – 74 кг, двамата най-силни състезатели се паднаха в един поток и се срещнаха още в първия кръг. Петър Петков от „Локомотив” отстъпи на бъдещия шампион Иван Стоянов от „Берое” (Стара Загора) и това не му позволи да се бори за нещо повече от бронзовия медал. В първия репешаж той победи Реджеб Шевкъ от Шумен. В спора за 3 – 5 място срещна познат съперник Айкан Сеид от „Локомотив” (Пд). Двамата са се срещали често с разменен успех, но този път Петър надделя с 8:4 в една много интересна и динамична среща.

В кат. 79 кг Велин Недялков започна с победа с технически туш над Росен Николов от „Бургас” (Бургас). На полуфинала обаче загуби драматично от Стефан Цонев от „Черноморец” (Бургас), след като водеше през първата част. За медала се наложи със 7:2 над Даниел Любенов от „Радослав Великов – Михаил Ганев” (Велико Търново).

Третият представител на горнооряховската школа по борба Исмаил Помаков също извади тежък жребий и срещна в първия кръг бъдещия шампион Рухан Расим от Димитровград. Исмаил показа възможностите си в репешажа, където победи с технически туш Гьокденис Шукриев от Лозница. В срещата за 3 – 5 място той победи, отново с технически туш, Светослав Иванов от Варна.

Хубав шампионат и полезен за преценка на състоянието на момчетата. Нашите, макар и с недостатъчна подготовка, показаха хъс и желание за победа. Въпреки че загубиха най-важните си срещи, те демонстрираха, че искат да вървят напред и да налагат своя стил. Като се нормализира тренировъчния процес и се постараят повече в залата, ще имат и медали от по-благороден метал. Петър Петков от днес е на лагер с националния отбор за младежи и мъже в Тетевен. Надявам се там да натрупа повече самочувствие и да изгради характер на шампион, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба юноши Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати