Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Момчил Недялков спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба за момчета

  07.02.2022 12:09
Момчил Недялков спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба за момчета

Сребърен медал спечели състезателят на СКБ „Локомотив” Момчил Недялков от Държавното лично първенство по свободна борба за момчета U15.

220 борци на близо 50 клуба участваха в състезанието, което трябваше да се проведе в Горна Оряховица, но бе преместено в Стара Загора. „Локомотив” участва със 7 състезатели.

В кат. 44 кг Момчил Недялков започна с победа по точки (10:2) над Жечко Станчев от Сливен. „Локомотивецът” водеше с 8:0 25 секунди преди края на срещата, когато тръгна в атака и бе затиснат и замалко да загуби с туш, но се овладя и завърши схватката. В следващия кръг той нямаше проблеми срещу Юсеин Исмаил от Хасково и победи с технически туш. На полуфинала се наложи с 6:0 над Хюсеин Арифов от Сливен. На финала обаче Момчил загуби от Даниел Карамалак от Руен, който е балкански шампион за Молдова в тази възраст.

Мартин Георгиев в кат. 69 кг загуби в първия кръг от Атила Йовчев от Караманци, който стигна до финала и изтегли Мартин до репешажите. В първия „локомотивецът” тушира Шабан Топалов от Асеновград, но във вторият отстъпи в много оспорвана и драматична схватка на Йордан Атанасов от „Бургас” (Бургас) и остана девети в категорията.

В същата категория извън десятката останаха Никола Стоянов и Петър Мутафов от „Локомотив”.

Стефан Николов започна с победа в кат. 62 кг над Тодор Мазов от „Черноморец” (Бургас), но последва загуба от състезател на Исперих и отпадане от борбата за призовите места.

Никола Сърнев в кат. 52 кг изненадващо загуби още в първия кръг от Алекс Грозданов от Търговище и също отпадна.

Мартин Цонев в кат. 48 кг водеше на Даниел Асенов от Сливен с 8:2 половин минута преди края, но допусна обрат и не можа да продължи напред.

Не се получи добро състезание за нас, но не обвинявам момчетата. Липсата на достатъчно тренировки им попречи да разгърнат възможностите си. Всеки един от тях може много повече, но недостатъчната подготовка им попречи. Надявам се повече да няма затваряния, които разбиват ритъма на подготовка. При един нормален тренировъчен процес повечето от момчетата ще се борят за медали. Дано го покажем на летния шампионат в тази възраст, който ще е през април в Търговище, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Момчил недялков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати