Петък, 20 Май 2022
            
Велико Търново Горна Оряховица Политика

Новият областен управител започва поредица от срещи с кметове и ръководители на институции

  06.01.2022 19:51
Новият областен управител започва поредица от срещи с кметове и ръководители на институции

Областният управител Людмила Илиева днес даде първа пресконференция пред национални и регионални медии. Тя бе назначена на поста областен управител, с решение номер 2 на Министерски съвет от 5 януари 2022 г.
Служебният областен управител Георги Гугучков посрещна и приветства новия областен управител. Той каза, че тук работят професионалисти с дълъг стаж и всяка една смяна на ръководството не трябва да оказва влияние на динамичността и качеството на работата в администрацията. Гугучков благодари на служителите в администрацията.
Новият областен управител сподели, че ще продължи контролът над спазването на противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на коронавируса. В следващите дни тя ще проведе срещи с ръководството на всички териториални структури на територията на областта, с кметовете на общини и с кметовете на населени места.
„Приоритет на всеки областен управител трябва да бъде добруването на всеки един жител на областта, подобряване на качеството на живот, подобряване на качеството на образованието и подобряване на средата в която живеем. Принципите от които се водя в работата ми са предсказуемост и ефективност“, каза областният управител.
В първия си работен ден областният управител Людмила Илиева е обсъдила с министър Борислав Сандов наболели проблеми свързани с екологията, сред тях и опита за създаването на кариера в село Самоведене, сметището в село Леденик и не на последно място казуса Кроношпан. 
Илиева е юрист. Има дългогодишна адвокатска практика, специализирала се е в областта на вещното, семейно, наследствено и облигационно право. Два пъти е избирана за общински съветник в Общински съвет Горна Оряховица, съответно през 2015 г. и 2019 г.


Ключови думи
Людмила Илиева областен управител
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати