Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Политика

Людмила Илиева е новият областен управител на област Велико Търново

  05.01.2022 10:50
Людмила Илиева е новият областен управител на област Велико Търново

Горнооряховският адвокат Людмила Илиева е новият областен управител на област Велико Търново. Решението е взето на първото заседание на Министерския съвет за новата година. Самото предаване на властта в Областна управа вероятно ще стане следващата седмица.

Людмила Илиева е с близо 20-годишна практика като адвокат и с почти 10-годишна политическа кариера като общински съветник и лидер на ДСБ в Горна Оряховица. Тя е част от националното ръководство на ДСБ и беше втора в листата на „Демократична България – Обединение” за 4 МИР – Велико Търново и в трите избора, проведени миналата година. Омъжена, с две деца – гимназист и студентка.

Ще изпълнявам задълженията си без фанфари и за фанфари, каза Людмила Илиева веднага след новината за избора.

Новият областен управител ще има двама заместници – Огнян Стоянов от БСП и Станислав Николов от ИТН, който заемаше поста и в предишния мандат.

Сформирането на новата областна управа ще доведе до промени в Общинския съвет в Горна Оряховица, тъй като Людмила Илиева и Огнян Стоянов са и общински съветници. На мястото на Илиева в ОбС трябва да влезе ресторантьорът Севдалин Кръстев, а в листата на БСП ред е на Емилян Миланов - жп специалисти и представител на АБВ в местната коалиция. БСП ще трябва да избира и нов общински лидер.


Ключови думи
Людмила Илиева областен управител
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати