Вторник, 17 Май 2022
            
Други Лясковец

Третокласници коледуваха при кмета и общинските служители в Лясковец

  22.12.2021 12:07
Третокласници коледуваха при кмета и общинските служители в Лясковец

Коледарска дружина от два класа третокласници, възпитаници на СУ „Максим Райкович“ в Лясковец, огласиха с песните си крилото в училището, където в момента се помещават кметът и общинската администрация. Коледарчетата, облечени празнично, с народни носии и накичени с пуканки калпаци, а в ръцете си с „шарени тояги“, изпълниха обичая „Коледуване“ с всичките му съпътстващи действия, като поднесоха коледни песни и стихове, посветени на Рождество. Успешното им представяне бе резултат от подготовката им в училище под вещото ръководство на учителите им Марияна Бъчварова и Стефка Обрешкова.

Децата пожелаха на всички присъстващи да е добра и успешна Новата 2022-а година. В народния обичай участваха дванадесет малки момци, които предизвикаха усмивки и създадоха предпразнично настроение в общинските служители. Кметът д-р Гецова им благодари за пожеланията, похвали ги за наученото и ги поощри да продължават да се запознават с любознателност и обич с традициите на нашия народ. Тя пожела на добрите гости здраве, отличен успех в училище и весели празнични дни.

В калпачето на предводителя на дружината станеника служителите от администрацията пуснаха парички за благодарност. Кметът д-р Гецова, освен с пари, дари децата и с лакомства с пожелания да са здрави, да са послушни и да получат най-мечтаните подаръци от Дядо Коледа.


Ключови думи
коледуване СУ Максим Райкович
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати