Вторник, 15 Мар 2022
            
Горна Оряховица Спорт

136 млади борци спорят за купата „Никола Петров” в Горна Оряховица

  11.12.2021 12:24
136 млади борци спорят за купата „Никола Петров” в Горна Оряховица

136 състезатели от 25 български клуба и отбор на СК „Лирия” от Скопие, Северна Македония участват в традиционния турнир по борба за момчета на името на най-силния мъж на 19 век Никола Петров. Турнирът е посветен на 148-та годишнината от рождението на шампиона, която ще отбележим на 19 декември. Заедно с това е и финал на поредицата от значими събития, включени в програмата „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021”. Заради това в залата по борба, освен новоизгряващи звезди, се бяха събрали и много европейски и световни шампиони от близкото и малко по-далечно минало, които служат за вдъхновение на своите наследници.

По традиция клубът по борба „Локомотив” отличи със специални плакети своите партньори от местната власт в лицето на кмета инж. Добромир Добрев и зам. кмета Стефчо Алипиев, както и шампионите Валентин Райчев, Иво Ангелов, Явор Янакиев, Александър Костадинов. Плакети имаше и за гостите от „Лирия” и за членове на съдийската колегия и др.

Бъдете достойни наследници на Никола Петров не само като добри спортисти, но и като добри българи и патриоти, какъвто е бил нашия велик съгражданин, пожела на младите борци кметът инж. Добромир Добрев, който откри турнира. Спортен поздрав към борците отправиха най-успешните горнооряховски спортисти за 2021 г. - акробатите Данаил и Мартин Николови, станали бронзови медалисти на Световното за младежи.

За съжаление схватките преминават при затворена зала заради мерките срещу коронавируса, така че феновете на борбата не могат да усетят истински празничната атмосфера, създадена от нахъсените малки последователи на Никола Петров.


Ключови думи
борба откриване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати