Сряда, 18 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Дениз Ахмедов спечели злато от международен турнир в Скопие, още двама борци на „Локомотив” с медали

  23.11.2021 17:08
Дениз Ахмедов спечели злато от международен турнир в Скопие, още двама борци на „Локомотив” с медали

Петима борци на СКБ „Локомотив” – Горна Оряховица представиха България на Международния турнир по борба „Mentaz Allajbegu” в столицата на Северна Македония Скопие. Участваха близо 100 състезатели от клубове в Северна Македония, Косово, Албания и „Локомотив” от България. По регламент срещите в турнира се изиграха на принципа на елиминациите – който загуби, отпада от по-нататъшна битка.

Дениз Ахмедов спечели злато за „Локомотив” в кат. 38 кг, където конкуренция му правиха още 10 състезатели. В първата си среща Дениз тушира Шукри Души от Косово, който преди това победи Костадин Суванджиев от „Локомотив”. Последва отново победа с туш над Музафер Халими от Северна Македония, а на финала Дениз отново беше безапелационен и тушира Мирах Мустафа от домакините, с което спечели златото.

Мартин Георгиев стана втори в кат. 63 кг. след като тушира Филип Ангелов от Северна Македония и загуби финала от бронзовия медалист на Балканиадата Омер Мемеди от отбора на домакините „Лирия” (Скопие).

Стефан Николов стана трети в кат. 57 кг след туш над Кристиян Тасевски от Северна Македония и загуба от бъдещия шампион в категорията Абдуан Маколли от Косово.

Мартин Цонев стана пети в кат. 50 кг, след като отстъпи на шампиона Йон Рамадани от Косово.

Благодаря на домакините от клуб „Лирия” от Скопие, с които имаме добри партньорски отношения и работим много добре заедно от години. Радвахме се не само на добра организация на самото състезание, но и на много добри условия по време на целия ни престой в Скопие. Доволен съм от нашите момчета. Не се уплашиха, а се хвърлиха здраво в битка, за да покажат най-доброто от българската борба. Предстои да направим анализ на грешките и с повече работа в тренировъчната зала да ги отстраним, за да имаме още по-добри резултати, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Дениз Ахмедов Скопие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати