Понеделник, 16 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Николай Момъков спечели бронз от Държавното за кадети

  25.01.2022 14:58
Николай Момъков спечели бронз от Държавното за кадети

Първият медал за горнооряховския спорт и за СКБ „Локомотив” за 2022 г. спечели Николай Момъков от Държавното лично първенство по свободна борба за кадети. Състезанието привлече в Бургас 148 борци от 38 клуба. „Локомотив” се представи с четирима – по двама в кат. 71 кг и 60 кг.

В една от най-многолюдните категории - до 71 кг, където се конкурираха 22 състезатели, Николай Момъков направи 4 победи и една загуба, но това стигна само за бронзов медал. „Локомотивецът” стартира с технически туш над Станислав Дамяновски от ЦСКА. Във втория кръг победи Есер Белбер от Глоджево с 8:2. Последва още един технически туш в четвъртфинала над Иван Симеонов от Добрич. На полуфинала обаче Николай, който се бори с болки в ключицата, отстъпи с 2:4 точки на Стилян Джоров от Сандански.

В малкия финал само 30 секунди трябваха на Момъков, за да тушира Константин Райков от Бургас и да вземе бронзовия медал.

В същата категория Емил Ангелов отпадна рано, след като в първия кръг загуби от Есер Белбер.

Шампион в категорията стана бившият „локомотивец” Калоян Атанасов, който сега се бори за „Берое” (Ст. Загора).

В кат. 60 кг Николай Ангелов беше на крачка от борбата за медалите, но остана осми след две победи и две загуби. На старта той победи с 6:1 Дилян Дичков от Добрич. Последва загуба от Диян Ангелов от „Черноморец” (Бургас), който впоследствие стана и шампион и издърпа горнооряховския състезател до репешажите. В първия си репешаж Ангелов победи Даниел Стоянов от Сливен с 8:4, но във втория загуби от бъдещия бронзов медалист Стефан Иванов от Созопол с 4:9 и остана на осмо място в категорията, в която имаше 22 състезатели.

Другият „локомотивец” в категорията Мартин Милев загуби в първия кръг от Стефан Иванов и отпадна от борбата за по-предно класиране.

Получи се много силно първенство с интересни схватки във всяка категория. Липсата на достатъчно подготовка не позволи на нашите да се борят за повече медали, а Николай Момъков при други обстоятелства можеше да търси място на големия финал. Търсим къде да тренираме и трябва да решим този проблем, защото момчетата могат много повече и има какво да се желае от подготовката им. Надяваме се, че ще вложат още воля и характер и на летния шампион ще разгърнат истинския си потенциал и ще покажат истинските си възможности, коментираха треньорите на „Локомотив” Николай Ганев и Пламен Денчев.


Ключови думи
борба Николай Момъков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати