Вторник, 17 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Две шампионски титли и два сребърни медала за „Инвикта” от Балканското първенство по таекуондо в Румъния

  01.12.2021 19:50
Две шампионски титли и два сребърни медала за „Инвикта” от Балканското първенство по таекуондо в Румъния

През изминалият уикенд (27 и 28.11.2021г.) в зала „Поливалента”, гр. Букурещ, Румъния, се проведе Балканското първенство по таекуондо. В него сили за шампионските титли по категории премериха над 500 състезатели от 10 държави и 33 клуба.

30 състезатели от 5 клуба представиха България и я изведоха в челната тройка на Балканите. За това призово отличие спомогнаха и таекуондистите на клуб „Инвикта” от Горна Оряховица. Водени от треньора Пламен Николаев, четиримата състезатели на местния клуб спечелиха две шампионски и две вицешампионски титли в категориите си.
В клас А при децата до 28 кг. Илиян Песаров представи България и клуба си превъзходно. С отличната си технична игра и резултат на финала 18:7, той не само стана Балкански шампион за 2021 година, но и завоюва приза за „най-техничен състезател”. Илиян доминира над противниците си през цялото време и спечели всички срещи с огромна точкова разлика. За пореден път доказа, че бойният спорт е в кръвта му и че усилените тренировки, постоянството и дисциплината водят само до победи.
В клас Б Балкански шампион за втори път стана Ивайло Йорданов. Той игра при кадетите в категория до 41 кг. Ивайло е вторият състезател на Инвикта, който показа колко е важно постоянството и дисциплината. Състезава се с много по-опитни таекуондисти от него, но това не му попречи да се докаже като техничен, волеви и целеустремен състезател и с резултат 10:0 на финала, отново да завоюва златото и да стъпи на единственото възможно за него място на стълбичката на победителите, а именно най-високото – Шампионското.
В същия клас пак при кадетите, но в категория до 53 кг. Балкански вицешампион стана Пламен Тишков. С травма на крака, изключително технична и мъжка игра и резултат от финалната среща 8:4, Пламен се класира на второ място и завоюва вицешампионската титла за отбора и страната си.
При децата в клас Б до 26 кг. участие за клуба взе Катерина Тишкова. Младата перспективна състезателка заяви себе си с изключително добра игра. В полуфиналната среща победи убедително противника си с 18:12, а на финал макар да водеше по точки до последно в играта…малшанс я раздели от шампионската титла. С точка разлика – 24:23 Катерина стана Вицешампион на Балканите за 2021 година.


Ключови думи
Инвикта таекуондо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати