Вторник, 17 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Михаил Качаунов спечели злато за ТК „Хемус”, а още четирима съотборници са със сребърни и бронзови медали от „Августа оупън”

  04.10.2021 14:03
Михаил Качаунов спечели злато за ТК „Хемус”, а още четирима съотборници са със сребърни и бронзови медали от „Августа оупън”

На 2 октомври 2021 година в Общинска спортна зала „Иван Вазов” в Стара Загора се проведе петото издание на отворен турнир по таекуондо „Августа оупън”. Организатор на турнира бе местният клуб и Българската федерация по таекуондо.

Горнооряховският ТК „Хемус” взе участие при децата с шест състезатели - 5 момчета и едно момиче. Без Диляна Димова, която игра в „Б” клас при момчетата до 44 кг и завоюва сребърен медал, всички останали състезатели дебютираха в клас „А” (с ритници в главата). Злато спечели при деца Михаил Качаунов до 31 кг срещу опонента си и съотборник Данаил Лефтеров, който завоюва сребърен медал. Богомил Иванов, спечелвайки полуфиналната си среща, се класира за финала, където загуби и остана втори при 36 кг деца. Мариян Манев спечели бронзов медал при 33-килограмовите, като това му е второ състезание в „А” клас. Борислав Михнев, въпреки спечелените точки, не успя да премине 1/4 финала и остана с почетен медал, който беше осигурен за всички, които не стигнат до битките за почетната стълбичка.

Състезанието беше първо в „А” клас за повечето състезатели като целта беше проба и трупане на опит за предстоящите турнири. Помощник-треньор беше и Мартина Димитрова, която е национален състезател по пумсе, предвидена за предстоящото Европейско първенство в Португалия през ноември.

Следващото голямо предизвикателство пред ТК „Хемус” е участие на Европейско първенство по пумсе в Португалия. В състава на националния отбор влизат 6 състезатели и играещият треньор Румен Димитров. Пред клуба предстои акция по осигуряване на средства за самофинансиране за участието им. Състезателите на „Хемус” са многократно участници в Европейски и Световни плажни игри през последните 5-6 години, от които за завоювали и медали, както и в множество международни турнири в България, Балканите и Европа.


Ключови думи
таекуондо Хемус Августа оупън
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати