Понеделник, 03 Яну 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Хемус” спечели 10 медала за първото място на българския национален отбор по пумсе на Мултиевропейското първенство

  15.06.2021 09:47
„Хемус” спечели 10 медала за първото място на българския национален отбор по пумсе на Мултиевропейското първенство

Българският национален отбор по пумсе завоюва пъво място и купа в отборното класиране. Това се случи в петия ден на Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се провежда в София. В състезанието участваха състезатели от пет държави в 19 категории. На второ място се класира украинският национален отбор, а на трето място е Таекуондо клуб Fire. Състезанието бе ръководено от GM Мустафа Мутаразиак, който е главен директор на дисциплина пумсе към WTE. Той отличи силните изигравания на нашите състезатели и пожела успех на следващите състезания за тази година, както и на най-важното състезание Европейското първенство в Португалия през месец ноември Taekwondo Poomsae Family.

В състава на националния отбор бяха и представители на Хемус таекуондо център ,които допринесоха с медалите си за класиране на отбора на България.

Медали от Мултиевропейски игри в индивидуалното спечелиха Мартина Димитрова – златен, Кристиян Стефанов – бронзов, Милица Петрова – бронз, Денис Ирибаджаков – бронз, Румен Димитров – златен, Йордан Добрев – бронз (фрийстайл). На двойки Светла Александрова и Денис Ирибаджаков са сребърни медалисти, в тройка Румен Димитров, заедно с Бисер Христов и Димитър Дечев са на първо място, на първо място са и Йордан Добрев заедно с Кристиян Стефанов и Радостин Щилянов. Също със злато е Милица Петрова заедно с Ася Борисова и Калина Боянова. Златни са и Мартина Димитрова, Светла Александрова и Никол Христова.

Крайната равносметка на „Хемус” е 10 медала – 6 златни, , един сребърен и 3 бронзови.


Ключови думи
Хемус таекуондо пумсе Мултиевропейско първенство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати