Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Четири златни и един сребърен медали спечелиха състезатели на ТК „Инвикта” от турнира Sofia Cup

  02.11.2020 16:35
Четири златни и един сребърен медали спечелиха състезатели на ТК „Инвикта” от турнира Sofia Cup

4 златни и 1 сребърен медал спечелиха състезатели на Таекуондо клуб Инвикта от Международния турнир „Sofia Cup”, който се проведе на 31 ноември.  Турнирът се организира от ТК „Рамус“ и Българска федерация по таекуондо турнир. Около 250 таекуондисти от 4 държави - България, Молдова, Северна Македония и Франция се впуснаха в оспорвани срещи за медалите.

Таекуондо клуб „Инвикта” взе участие с 5 състезатели, водени от треньорите Пламен Николаев и Стефан Купичков. В клас Б при децата в категория до 21 кг Ростислав Песаров след две безапелационни победи взе златния медал.  Катерина Тишкова, в категория до 25кг., победи на полуфинала с много добра игра, но шанс не й достигна на финала и остана със среброто. В клас Б кадети категория до 37 кг Ивайло Йорданов, който е действащ балкански шампион, беше за пореден път безапелационен и във финалната си среща победи с голяма преднина, завоювайки златен медал. Пламен на почетната стълбичка.

Истински фурор при децата в клас А направи Илиян Песаров, който спечели финалната си среща още в първия рунд с голяма точкова разлика, като със силната си и техничната игра изправи публиката в залата на крака и получи бурни аполдисменти.

В края на месец септември клубът взе участие в още един турнир, от който се завърна с един златен, един сребърен и три бронзови медала, съответно първо място за Илиян Песаров, второ за Ивон Цвяткова, а трети места завоюваха Ростислав Песаров, Пламен Тишков и Катерина Тишкова.


Ключови думи
таекуондо Инвикта Sofia cup
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати