Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Румен Димитров и българската тройка мъже са пети в света на пумсе

  22.04.2022 16:37
Румен Димитров и българската тройка мъже са пети в света на пумсе

Българската тройка мъже над 30 години зае пето място на Световното първенство по пумсе, което се провежда в родината на спорта Корея. В състава на триото влизат националният треньор и треньор на клуб „Форс” (Бургас) Бисер Христов, трениращият от 15 години в Испания Симеон Попов и старши треньорът на горнооряховския клуб „Хемус” Румен Димитров. Още с влизането си във финалната осмица тримата подобриха най-доброто българско постижение на Световно първенство, което досега беше десето място. Във финалите малко не достигна на българите да победят Испания и да вземат бронзовите медали.

Световното първенство по пумсе се провежда в Гоянг, Корея от 21 до 24 април с участието на близо 800 състезатели от 62 страни. На бляскавата церемония по откриването му присъстваха и абсолютно всички ръководители на бойните изкуства от цял свят, включително и шефовете на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев и Георги Папазки. Сред гостите бях президентът на Световната академия по таекуондо KUKKIWON Донг Суп Лий, президентът на световната таекуондо федерация д-р Чо, бившият генерален секретар на ООН Бан Ки Мун, президентът на Sport Accord Рафаел Киюли, както и представители на целия политически елит на Корея. Всички те наблюдаваха спиращата дъха нова програма на демонстративния отбор на KUKKIWON.

Двамата ръководители на българското таеукондо са в Корея не само да подкрепят българския отбор, но и за да направят редица срещи на високо равнище във връзка с българските домакинства през август на две световни първенства.

Българският отбор на първенството, воден от двамата треньори Бисер Христов и Румен Димитров, включва 12 състезатели. В програмата им е включено и посещение на Световната академия по таекуондо KUKKIWON в Сеул.


Ключови думи
таекуондо Световно първенство по пумсе Румен Димитров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати