Вторник, 17 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Петима състезатели на ТК „Хемус” представиха България на Европейското по пумсе в Португалия

  22.11.2021 14:04
Петима състезатели на ТК „Хемус” представиха България на Европейското по пумсе в Португалия

Българският национален отбор приключи своето участие на 15-то Европейско първенство по пумсе в Сейшал, Португалия от 19 до 21 ноември. При участието на 505 състезатели от над 40 държави българите завоюваха призови класирания в конкуренцията на традиционно силни нации. Таекуондистите на България останаха на крачка от медалите и участие в три финала, като завоюваха едно 6-то място, две 7-ми и едно 9-то място чрез Никол Христова, Мартина Димитрова и Светла Александрова в тройка кадетки, Денис Ирибаджаков, Константин Янев и Веселин Боянов в тройка кадети, Никол Христова и Веселин Боянов при двойка кадети и Румен Димитров в индивидуалното до 50 години. Останалите ни състезатели в индивидуалната надпревара направиха силни изигравания, но дребни грешки не им позволиха да преминат елиминационните кръгове.

Петима национали - Йордан Добрев, Денис Ирибаджаков, Мартина Димитрова и Светла Александрова, както и Румен Димитров при ветераните са от ТК „Хемус” - Горна Оряховица.

Предстои разбор за участието на Европейското първенство и по-задълбочена подготовка за участието на Световното първенство през 2022. България бе представена достойно и в съдийството на ЕП от Христо Върбанов.


Ключови думи
таекуондо Хемус пумски Европейско първенство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати